Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Яким документом передбачено застосування штрафних санкцій за несвоєчасне формування статутного фонду?

Яким документом передбачено застосування штрафних санкцій за несвоєчасне формування статутного фонду?

Відповідно до статті 52 Закону України від 19.09.1991 року №1576-ХІІ “Про господарські товариства” (зі змінами та доповненнями) у товаристві з обмеженою відповідальністю створюється статутний фонд, який повинен становити не менше суми, еквівалентної 100 мінімальним заробітним платам, виходячи із ставки мінімальної заробітної плати, діючої на момент створення товариства з обмеженою відповідальністю. До моменту реєстрації товариства з обмеженою відповідальністю кожен з учасників зобов’язаний внести до статутного фонду не менше 30 відсотків вказаного в установчих документах вкладу. Внесення до статутного фонду грошей підтверджується документами, виданими банківською установою.
Учасник зобов’язаний повністю внести свій вклад не пізніше року після реєстрації товариства. У разі невиконання цього зобов’язання у визначений строк учасник, якщо інше не передбачено установчими документами, сплачує за час прострочки 10 відсотків річних з недонесеної суми.
При цьому слід зазначити, що діюче законодавство не передбачає покладання функцій контролю за формуванням статутного фонду на будь – який спеціальний державний орган. У зв’язку з цим ніхто, крім самих учасників, не контролює внесення внесків до статутного фонду товариства.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям