Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Підприємство, основним напрямком діяльності якого є роздрібна торгівля через мережу магазинів, має відокремлений структурний підрозділ, що знаходиться у іншому місті. Відомості про філію внесені до єдиного державного реєстру підприємств та організацій України, філія взята на облік за місцезнаходженням Філія має власний рахунок, печатку та самості

Підприємство, основним напрямком діяльності якого є роздрібна торгівля через мережу магазинів, має відокремлений структурний підрозділ, що знаходиться у іншому місті. Відомості про філію внесені до єдиного державного реєстру підприємств та організацій України, філія взята на облік за місцезнаходженням Філія має власний рахунок, печатку та самості


Порядок справляння та використання збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства визначається Законом України від 09.04.99 №587 –XIV “Про збір на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства”, зі змінами та доповненнями.
Відповідно до ст.1 Закону України від 09.04.99 №587-ХІV „Про збір на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства” (із змінами та доповненнями), платниками збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства є суб’єкти підприємницької діяльності незалежно від форм власності та підпорядкування, які реалізують у оптово–роздрібній торговельній мережі алкогольні напої та пиво.
Підпунктом 1.1 п.1 Інструкції про порядок обліку платників податків, затвердженої наказом ДПА України від 19.02.98 №80 (в редакції наказу ДПА України від 17.11.98 №552), визначено, що платниками податків є юридичні особи, а також фізичні особи, які мають статус підприємців (само зайнятих осіб) чи не мають статусу, на яких згідно із законами покладено обов’язок утримувати та\або сплачувати податки і збори (обов’язкові платежі), пеню та штрафні санкції.
Таким чином, філія торгівельного підприємства, яка реалізує у оптово–роздрібній мережі алкогольні напої та пиво є окремим платником збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства.
Згідно ст.4 Закону України від 09.04.99 №587-ХІV „Про збір на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства” (із змінами та доповненнями), збір на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства сплачують щомісяця відповідно до пп.4.1.4 п.4.1 ст.4 Закону України від 21.12.2000 №2181-ІІІ „Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами” (із змінами та доповненнями) протягом 20 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного місяця. Якщо останній день строку подання припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем строку вважається наступний за вихідним або святковим операційний (банківський) день (пп..4.1.5 п.4.1 ст.4 Закону України Закону України від 21.12.2000 №2181-ІІІ „Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами” (із змінами та доповненнями).
Отже, філія торгівельного підприємства як платник збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства повинна подавати звіти та сплачувати збір за своїм місцезнаходженням.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям