Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Питання: щодо ведення бухгалтерського обліку та документального оформлення господарських операцій (оформлення доручень, бухгалтерські проводки по певних господарських операціях, правильність оформлення договорів купівлі-продажу, нотаріальне засвідчення копій документів тощо).

Питання: щодо ведення бухгалтерського обліку та документального оформлення господарських операцій (оформлення доручень, бухгалтерські проводки по певних господарських операціях, правильність оформлення договорів купівлі-продажу, нотаріальне засвідчення копій документів тощо).


Відповідно до пункту 14 статті 10 Закону України від 04.12.1990 №509-ХІІ “Про державну податкову службу в Україні” (зі змінами та доповненнями) державні податкові інспекції в районах, містах без районного поділу, районах у містах, міжрайонні та об'єднані державні податкові інспекції розглядають звернення громадян, підприємств, установ і організацій з питань оподаткування.
Законом України від 16.07.1999 №996-XIV «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» (із змінами та доповненнями) встановлено, що регулювання питань методології бухгалтерського обліку та фінансової звітності здійснюється Міністерством фінансів України, яке затверджує національні положення (стандарти) бухгалтерського обліку, інші нормативно-правові акти щодо ведення бухгалтерського обліку та складання фінансової звітності.
Відповідно до наказу Міністерства фінансів України від 08.07.2004 №455 структурним підрозділом Міністерства фінансів України є Управління методології бухгалтерського обліку, яке, зокрема, забезпечує розробку та впровадження єдиних методологічних засад бухгалтерського обліку і фінансової звітності на підприємствах, в організаціях усіх форм власності (крім банків та бюджетних установ) і об'єднаннях підприємств. Крім того, Управління методології бухгалтерського обліку розглядає, готує і подає керівництву Міністерства проекти відповідей на листи, запити та звернення народних депутатів України, центральних органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, юридичних і фізичних осіб з питань бухгалтерського обліку і фінансової звітності.
Тому, за роз’ясненнями з питань бухгалтерського обліку пропонуємо вам звертатися до Управління методології бухгалтерського обліку Міністерства фінансів України.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям