Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Здійснюємо зовнішньо - економічній діяльність. На кінець кварталу валютних цінностей за кордоном не було, тобто при заповненні Декларації про валютні цінності, доходи та майно, що належать резиденту України і знаходяться за її межами заповнювався б лише V розділ. Чи будуть застосовуватись до нас санкції за неподання Декларації про валютні цін

Здійснюємо зовнішньо - економічній діяльність. На кінець кварталу валютних цінностей за кордоном не було, тобто при заповненні Декларації про валютні цінності, доходи та майно, що належать резиденту України і знаходяться за її межами заповнювався б лише V розділ. Чи будуть застосовуватись до нас санкції за неподання Декларації про валютні цін

Роз’яснення з цього приводу були надані листом ДПА України від 08.10.2003 р. № 15657/7/23-5317 (пункт 5):
„Декларування валютних цінностей, доходів та майна здійснюється суб'єктами підприємницької діяльності за формою Декларації про валютні цінності, доходи та майно, що належать резиденту України і знаходяться за її межами, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 25.12.95 N 207.
У розділах II - III зазначеної Декларації відображаються валютні кошти та товари, що знаходяться за межами України з порушенням термінів розрахунків, встановлених статтями 1 і 2 Закону України від 23.09.94 N 185/94-ВР "Про порядок здійснення розрахунків в іноземній валюті".
Розділ V Декларації, в якому відображаються дані про проведені поточні операції у сфері зовнішньоекономічної діяльності, зокрема і про валютні кошти та товари, повернуті з порушенням законодавчо встановлених термінів, носить лише інформаційний характер.
Отже, враховуючи те, що в розділі V Декларації міститься інформація про валютні цінності, які повернуті на Україну, то згідно з пунктом 2.7 Положення про валютний контроль, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 08.02.2000 N 49, неподання або несвоєчасне подання резидентами України декларації (за відсутності валютних цінностей та майна за межами України) не тягне за собою застосування фінансових санкцій”.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям