Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


18.09.20
5458 0

Корисні поради по роботі з УТП (Управління торговим підприємством для України)

Юлія Лазебна аналітик програмного забезпечення для ведення обліку Bitcode, ТОВ "БІТКОД"
  1. 1. В обліковій політиці по персоналу завжди встановлюйте відмітку про відображення в регламентованому обліку та ніколи, в майбутньому, її не знімайте.

image.png1.1. Налаштування облікової політики по персоналу

Щоб розрахунок нарахувань по середній (відпустка, лікарняні чи оплати на відрядження) відбувався в автоматичному режимі, в обліковій політиці по персаналу має стояти дві відмітки про відображення в упр. та в рег. обліках.

Налаштувати облікову політику по персоналу потрібно з повного інтерфейсу, далі Сервіс →Налаштування обліку→Облікова політика по персоналу.

2. Вірне відображення даних про страховий стаж співробітника.

Якщо при розрахунку лікарняних  помітили, що невірно врахований відсоток оплати лікарняних, хоча Ви відображали дані по страховому стажу, потрібно перевірити дату реєстрації внесення даного стажу в регістр відомостей “Початкові відомості про стаж працівників організації”.

Відкриваємо картку співробітника, знаходимо кнопку “Перейти” та переходимо за посиланням до Відомостей про початковий стаж.

image(1).png2.1. Внесення відомостей про початковий стаж

Клікаємо на запис про страховий стаж, перевіряємо вид стажу та дату, на яку у нас була остання актуальна інформація про стаж. Дана дата має передувати даті розрахунку лікарняного у програмі.

image(2).png2.2. Запис початкових відомостей про страховий стаж

3. При виплаті заробітної плати та податків з неї завжди вибирайте види операцій “Перерахування заробітної плати” та, відповідно, “Перерахування податків/внесків по заробітній платі”

image(3).png3.1. Зразок заповнення платіжних доручень вихідних при виплаті зарплати та податків

Якщо не буде вірно вказано види операцій при виплаті зарплати, податків та внесків, - не зможемо користуватися, наприклад, звітом “Структура заборгованості організацій”, який відображає заборгованість за кожним працівником у розрізі періодів, та багатьма іншими звітами. Їх дані будуть некоректні.

image(4).png3.2. Звіт “Структура заборгованості організацій”

Також, не зможемо вірно заповнити інформацію у відомості виплати “Зарплата до виплати організацій” з видом виплат “Перерахування внесків ФОП (погашення боргів)” та “Чергова виплата з погашенням боргів”

Якщо у Вас залишились питання по темі, що була розглянута у блозі, задавайте у коментарях.

Щиро ваша, Юлія Л.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям