Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


15.02.22
5408 11

Як упередити блокування, ризиковість платника податків?

Євген Власов Податковий адвокат

Відразу слід зазначити, що для когось буде одкровенням, для когось банальністю, проте сподіваюся, що це пожвавить дискусію та комусь дійсно допоможуть поради.

Отож багато спеціалістів (юристів, адвокатів тощо) чимало пишуть про лікування проблеми в фазі її загострення: заблоковані накладні, введено в стан ризиковості… 

 

Зі свого боку спробую окреслити базові моменти, які слід врахувати аби мінімузувати (звісно, це не абсолютно не виключить ризику) податкові ризики з тими самими таблицями, заблокованими накладними, ризиковістю.

Рекомендація № 1 (нерухомий актив)

1.1. Мати офісне приміщення, а також складське приміщення (оформлене відповідним договором, актами приймання-передавання).

1.2. Не просто мати, але й подати 20-ОПП.

Рекомендація № 2 (рухомий актив)

2.1. Обліковувати на балансі хоча б який інструмент, обладнання, тощо.

2.2. Визначитися з тим, хто буде перевозити товар, обладнання (самостійно, якщо так, то треба оформити відповідним чином, або ж через перевізників. Якщо ж самостійне перевезення виникає потреба в подачі 20-ОПП, але не завжди ?

Рекомендація № 3 (кадровий актив)

3.1. Кількість працівників має бути від 3 осіб (в ідеалі 5), проте не більше 8, бо виникає потреба в працевлаштуванні осіб з інвалідністю.

Рекомендація № 4 (зарплата)

4.1. Зарплата у всіх на рівні мінімальної, це взагалі податковою не сприймається, навіть, якщо 10 осіб в штаті. А отже слід враховувати славнозвісні міжкваліфікаційні коефіцієнти або ж ніхто не скасовував неповний робочий день.

4.2. Не зайвим буде визначати розмір заробітної плати з урахуванням середньої зарплати по галузі, регіону (сайт служби статистики допоможе).

Деякі платники податків для того, щоб не сплачувати заробітну плату на рівні середньої по регіону, просто змінюють область та переходять на обслуговування в іншу податкову. Якщо вже до компанії в «рідної» податкової є запитання, то їх більше виникне у нової податкової (особливо, якщо не була прийнята таблиця, або наявна податкова накладна).

Звісно, навіть виконання цих рекомендацій не убезпечить повністю.

Отож не забуваймо  самодіяльність зашкодить Вашому бізнесу!

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Світлана
15.02.22 09:35

ні як - все це , що ви написали не працює 

Ответить
  • Яна
15.02.22 10:01

Согласна, эти показатели  вообще тебя не спасают от блокировки и рисковых.

Ответить
  • Влад
17.02.22 19:19

Яна, ну так занесите на Львовскую площадь и не парьтесь - маленькие деньги решают большие проблемы

Ответить
  • Євген Власов
15.02.22 10:16

Ніхто вам і не пропонував панацеї. У кожного свого історія в які слід розбиратися окремо, але чимало платників навіть такі елементарні речі не робить. 

Ответить
  • Влад
17.02.22 09:46

Гарна стаття, але оце треба більш внятно переписати:

4.1. Зарплата у всіх на рівні мінімальної, це взагалі податковою не сприймається, навіть, якщо 10 осіб в штаті. А отже слід враховувати славнозвісні міжкваліфікаційні коефіцієнти або ж ніхто не скасовував неповний робочий день.


Ответить
  • Євген Власов
17.02.22 16:01

Влад, дякую. Щодо коефіцієнтів, то я висвітлював проблематику - https://buhgalter911.com/uk/blogs/post-1061887.html.
Якщо стисло, зарплата директора не може дорівнювати зарплаті сантехніка, (по хорошому, вона має бути не на 100 ... 200 грн. більша, а в разі, вдвічі...в п'ять разів...).
А щодо неповного робочого дня - логіка така, що людині визначається заробітна плата, наприклад 20 тис. грн. по штатному розпису, проте зважаючи на фактично відпрацьований час (неповний робочий день)  на руки зарплата може бути видана і 7 тис. грн., зрозуміло, якщо людина дійсно працювала стільки годин, бо буде штраф від держпраці

Ответить
  • Влад
17.02.22 19:17

Євген Власов, прошу Вас читати мої коменти в зворотній послідовності, бо прийшлось його розбити на частини, щоб дізнатись, що фільт сайту на матючча спрацювував на помилково написане слово: "піз д но"

Ответить
  • Влад
17.02.22 19:15

Євген Власов,
Я гадаю, що різниця буде коли вже буде пізно - коли роботодавець впаде в око ДПСника, а це швидше буде через низький D

Ответить
  • Влад
17.02.22 19:14

Євген Власов,
Прошу до аргументованої критики твердження: "Немає різниці між 12 робітниками, що працюють по 2 години та 3 працівниками, що працюють 8 годин, якщо сукупно податки з двох варіантів однакові". 

Ответить
  • Влад
17.02.22 19:13

Євген Власов,
Є важливим показник D а він складається з податків у т.ч. і зарплатних. От як він дуже низький, то тоді людина з ДПС там щось і аналізує в розрізі кількості працівників і ЗП на одного.

Ответить
  • Влад
17.02.22 19:13

Євген Власов, по коефам раніше Ви гарно виклали, але у мене різниця в міжпосадових співвідношеннях на копійки і ЦЕ НЕ Є ПОРУШЕННЯМ!
Але я не зрозумів сенсу в неповному робочому часу. Немає аналітичного показника в вартості відпрацьованої години робочого часу (навіть звітність не містить цієї інфи, окрім статистичної).

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям