Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


09.08.22
5443 0

Зарплата мобілізованим, зарплата померлого, останні новини

Ця стаття буде про зарплату мобілізованим, її скасування, і на кого вона поширюється. А також про зарплату померлого працівника, хто її має право отримати. Останні новини щодо виплати відпускних.

 

У ній Ви дізнаєтесь:

- мобілізованим не платитимуть зарплату, останні новини;

- зарплата тероборони 2022, чи платитимуть її добровольцям територіальної оборони;

- відпускні та порядок їх виплати, а також виплата зарплати при звільненні, останні зміни;

- як відбувається виплата зарплати, якщо працівник помер.

 

Буквально нещодавно, 01.07.2022р. був прийнятий та 19.07.2022р. набрав законної сили новий Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації трудових відносин», згідно з яким було внесено суттєві зміни до багатьох норм КЗпП України, Закону України «Про відпустки», до норм інших законів, які торкнулися оплати праці, відпусток, щорічних та без збереження заробітної плати, а також припинення трудового договору. Додалися нові статті звільнення.

У цій статті ми поговоримо про останні зміни у сфері виплати зарплати. Про інші нововведення Ви дізнаєтесь в інших відео та статтях. Слідкуйте за випусками.

 

Також рекомендую своє відео на тему останніх змін у виплаті заробітної плати за посиланням: https://youtu.be/ATRl8lx0vQ0

 

 

Мобілізованим не платитимуть зарплату

 

Новим законом, який набрав чинності 19.07.2022р., було внесено зміни до ч. 3 ст. 119 КЗпП України, згідно з якими із частини 3 ст. 119 КЗпП України виключено положення, за якими за мобілізованими працівниками зберігається середньомісячний заробіток. При цьому залишилися в силі положення, згідно з якими за мобілізованими працівниками зберігається місце роботи та посада, але вже не зарплата.

Ці зміни набули чинності з 19.07.2022р. До 19.07.2022р. виплата зарплати мобілізованим має здійснюватися за середньомісячним заробітком, не виплачувати зарплату таким працівникам роботодавці отримали право лише з 19.07.2022р. За ранній період це робити вони права немає.

Ці зміни щодо скасування виплати зарплати мобілізованим поширюються на такі категорії осіб:

- на працівників, призваних на строкову військову службу, військову службу за призовом осіб офіцерського складу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, військову службу за призовом осіб із резервістів у особливий період або прийнятих на військову службу за контрактом, у тому числі шляхом укладання нового контракту на проходження військової служби, під час дії особливого періоду на строк до його закінчення.

Але ці зміни не поширюються на добровольців територіальної оборони. І про них поговоримо трохи згодом.

Щодо мобілізованих працівників, новий закон свідчить, що таким працівникам здійснюється виплата грошового забезпечення за рахунок коштів Державного бюджету України відповідно до Закону України "Про соціальний та правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей". Але вже не за рахунок працедавця.

А тепер подивимося, про яке таке грошове забезпечення йдеться.

Відповідно до ч. 2 ст. 9 Закону України "Про соціальний та правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" до складу грошового забезпечення входять:

- посадовий оклад, оклад за військовим званням;

- щомісячні додаткові види грошового забезпечення (підвищення посадового окладу, надбавки, доплати, винагороди, що мають постійний характер, премія);

- одноразові додаткові види грошового забезпечення.

Є й інші види допомоги та прав військовослужбовців, з якими Ви більш детально зможете ознайомитись у Законі України "Про соціальний та правовий захист військовослужбовців та членів їхніх сімей".

Виходить, що після останніх змін із 19.07.2022р. військовослужбовцям виплачуватимуть лише їхній оклад та виплати, пов'язані з військовою службою. Зарплата за основним місцем роботи їм уже не виплачуватиметься. А до цього часу мало виплачуватись і нараховуватись і те, й інше.

І ті самі зміни стосуються і виплати ЄСВ за працівників. До 19.07.2022р. ЄСВ із зарплати мобілізованих нараховувалося та виплачувалося за рахунок роботодавця, а з 19.07.2022р. таких нарахувань та виплат не буде. ЄСВ за мобілізованих із цього періоду виплачуватиметься лише з Державного бюджету України та з виплат мобілізованому як військовослужбовцю.

 

Зарплата тероборони 2022, чи платитимуть її добровольцям територіальної оборони

 

Часто стикаюся з помилковою думкою, що з 19.07.2022р. скасували виплату зарплати мобілізованим, отже, скасували її виплату і добровольцям тероборони, але це не так.

За добровольцями територіальної оборони так само, як і до 19.07.2022р., зберігається і місце роботи, і посада, і середньомісячний заробіток.

Тобто. виплату ним зарплати ніхто не скасовував.

Справа в тому, що добровільні тероборони та мобілізовані працівники – це різні категорії осіб.

І якщо виплата заробітної плати мобілізованим регулюється ч. 3 ст. 119 КЗпП України, до якої з 19.07.2022р. внесено зміни та скасовано збереження за ними середньомісячного заробітку, то виплата зарплати теробороні регулюється ч. 1 ст. 119 КЗпП України. І у ч. 1 ст. 119 КЗпП України жодних змін не вносилося. За тими, хто виконує державні та цивільні обов'язки так само зберігається і місце роботи, і посада, і середньомісячний заробіток.

 

Відпускні та порядок їх виплати, а також виплата зарплати під час звільнення, останні зміни

 

Останні зміни торкнулися і виплат відпускних, і розрахунку при звільненні працівника.

Заробітна плата працівникам весь час відпустки виплачується на початок відпустки, якщо інше не передбачено трудовим чи колективним договором. До цього відпускні мали виплачувати за 3 дні до відпустки, але тепер це можна робити і за 1 день.

Тепер розберемося у розрахунках під час звільнення працівника.

Також, відповідно до положень ст. 116 КЗпП України, при звільненні працівника виплата всіх сум, що належать йому від підприємства, установи, організації, провадиться у день звільнення. Тому часті поширені фрази роботодавців на кшталт: «а зарплату отримаєте після закінчення війни», є незаконними.

При цьому часто трапляється, що працівник у день звільнення на роботі взагалі не з'являвся, а буває і невідомо, де знаходиться. Що тоді робити?

Ця ж стаття 116 КЗпП України згідно з останніми змінами говорить, що якщо працівник у день звільнення не працював, зазначені суми мають бути виплачені не пізніше наступного дня після пред'явлення звільненим працівником вимоги про розрахунок. Про суми, нараховані та виплачені працівникові при звільненні, із зазначенням окремо кожного виду виплати роботодавець повинен письмово повідомити працівника у день їх виплати.

Відповідно, якщо Вас звільнили, але Вас не було на роботі, вимагайте від роботодавця письмово надіслати Вам розрахунок сум, нарахованих Вам до виплати, та пред'явіть письмову вимогу про розрахунок. І зафіксуйте факт його відправлення (поштою, електронною поштою).

Інакше вийде, що термін виплати Вам зарплати не настав. А щоб він настав, зробіть прості дії, вказані вище.

Також часто зараз виникають суперечки з приводу сум, які підлягають виплаті при звільненні.

І якщо така суперечка виникла, останні законодавчі зміни свідчать наступне. У разі спору про розмір сум, нарахованих працівникові під час звільнення, роботодавець у будь-якому випадку повинен у визначений цією статтею строк виплатити суму, що не оспорюється.

І, звичайно, вимагайте письмовий розрахунок від роботодавця, проконсультуйте з адвокатом і йдіть до суду заперечувати заборгованість, якщо на це є перспективи.

Так, нехай складний, але легко не виловиш рибку з ставка. Тому, якщо хочете щось отримати, в це потрібно вкластися. Інакше немає.

До речі, у день звільнення має виплачуватись і грошова компенсація за невикористані працівником дні щорічних відпусток, а також додаткової відпустки працівникам, які мають дітей або повнолітню дитину, яка є особою з інвалідністю з дитинства підгрупи А І групи. І щодо компенсацій неоплачених відпусток найчастіше виникають суперечки між працівником роботодавцем. Взагалі відпустка – це окрема тема, і її розберемо у наступних статтях та відео.

 

Як відбувається виплата зарплати, якщо працівник помер

 

На жаль, зараз триває війна в Україні, і деякі працівники просто вмирають, не дочекавшись своєї зарплати.

Але при цьому у них є дружини, діти, батьки, які потребують хоч якоїсь матеріальної допомоги.

І щодо цього законодавець вніс нові зміни до ст. 83 КЗпП України, згідно з якою у разі смерті працівника грошова компенсація за не використані ним дні щорічних відпусток, а також додаткової відпустки працівникам, які мають дітей або повнолітню дитину - особу з інвалідністю з дитинства підгрупи А І групи, не отриману за життя, виплачується членам сім'ї такого працівника, а у разі їх відсутності – входить до складу спадщини.

Відповідні зміни було внесено і до ст. 24 Закону України "Про відпустки".

Щоправда, тут йдеться про отримання спадкоємцями чи родичами компенсації відпусток, а що робити з неотриманою зарплатою, якщо була заборгованість? На мою думку, спадкоємці мають право вимагати і це.

 

 

У цій статті я розповіла про останні новини та законодавчі нововведення з приводу виплати зарплати у воєнний час. Також давно були опубліковані стаття та відео: «Виплата зарплати у воєнний час», в якій Ви детальніше зможете ознайомитися з тим, як виплачується зарплата за фактично відпрацьований час, якщо Ви в режимі простою, якщо у Вас тимчасове припинення трудового договору або відпустка за свій рахунок. З цим Ви можете ознайомитися за посиланням: https://youtu.be/ayXgkdIRE9w Попереду у нас ще багато інформації про нововведення у сфері припинення трудового договору, про відпустки, нові види звільнення та багато іншого. Слідкуйте за випусками.

 

Також рекомендую своє відео на тему останніх змін у виплаті заробітної плати за посиланням: https://youtu.be/ATRl8lx0vQ0

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям