Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


11.04.23
11809 3

Мінфін. Штраф та повідомлення КІК

Євген Власов Податковий адвокат

Десь у середині березня я звернувся до комітету Верховної Ради з податків за роз’ясненням про те: буде/не буде штраф за неподачу повідомлення про КІК після листопадових змін податкового законодавства. 

 

Адже запрацювали положення про застосування штрафів за неподання повідомлення про КІК. Йдеться про приблизно 800 тис. грн. за кожний факт неповідомлення.

І замість того, щоб сам законодавець розтлумачив свою позицію: чим він керувався, як то бачив - він просто скерував мій запит до Мінфіну, який, своєю чергою, до ДПС України.

Тим не менше, Мінфін, на щастя, висловив свою позицію: якщо обов’язок щодо подачі Повідомлення про КІК виник з 24.02.2022 по 24.11.2022, то платник податків звільняється від відповідальності і штраф не застосовується, своєю чергою, якщо обов’язок щодо подання Повідомлення виник після 25.11.2022, то штрафу не оминути.

Загалом, маю надію, що позиція Мінфіну убезпечить платників податків від проблем з податковою, бо ДПС доволі часто в своїх роз’ясненнях прислухається до Мінфіну. 

image(4).png

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Микола
11.04.23 19:21

Було б не погано дізнатися номер та дату такого документа, вже не кажучи, що це за документ. Хоча мабуть це просто лист МФУ ..., але хоча б щось  

Ответить
  • Євген
11.04.23 19:28

Надішліть листа на мою електронну адресу - ev@legalvector.com.ua - радо поділюся повним листом-відповіддю комітету верховної ради.

Ответить
  • Євген
11.04.23 19:29

Євген, *листом-відповіддю Мінфіну

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям