Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


06.06.23
35326 0

Виплати від Червоного Хреста 16000 грн. для українців

Дана стаття буде про новий вид виплат від Червоного Хреста.

Спочатку війни було дуже багато різноманітних благодійних організацій і фондів. Зараз їх менше і менше. Тому кожна допомога зараз на вагу золота.

 

            Також рекомендую своє відео, де я на прикладі показую, як подавати заявку на допомогу, за посиланням: https://youtu.be/RKQRfy5ODbE 

            

У якому саме розмірі передбачені нові виплати від Червоного Хреста

 

Нова програма допомоги від Червоного Хреста розрахована на 4 місяці. Кожен, хто має право на допомогу і зареєструється на неї, отримуватиме по 4000 грн. на місяць протягом 4 місяців. Загалом кожен такий зареєстрований зможе отримати 16000 грн.

І головне, в умовах допомоги написано, що вона не залежить від того, отримували Ви ще раніше якісь виплати чи ні. Тобто навіть якщо до цього, наприклад, через еДопомогу Ви щось уже отримували, то ці виплати знову однаково отримати зможете.

 

Як подати заявку на допомогу від Червоного Хреста

 

Для реєстрації на допомогу від Червоного Хреста Вам потрібно перейти за посиланням: https://eveteran.gov.ua/, пройти ідентифікацію за допомогою електронного цифрового підпису або ж Вашої банківської картки, кому як зручніше, заповнити всю необхідну інформацію про себе і докласти всі скани документів, які від Вас вимагаються для підтвердження права на допомогу.

Вам знадобиться Ваш паспорт, код, дата народження, відомості про реєстрацію, контактний телефон, електронна пошта, документи про інвалідність та IBAN номер Вашої банківської картки.

 

Хто має право на допомогу від Червоного Хреста в розмірі 16000 грн.

 

Право на цей вид допомоги має досить обмежене коло осіб. У рамках цієї нової програми Червоний Хрест допомагає тільки військовим, які отримали інвалідність 1 або 2 групи внаслідок війни.

До того ж, виходячи з формулювання закону, я роблю висновок, що не тільки ті, які отримали інвалідність унаслідок війни, що триває зараз, а також і ті ветерани війни, які мають такий статус та інвалідність 1 або 2 групи через інші підстави.

Постанові КМУ № 1393 від 16.12.2022р. зазначено, що право на допомогу в рамках даної програми мають повнолітні громадяни України, яким відповідно до Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" надано статус особи з інвалідністю внаслідок війни I або II групи та відомості про яких внесено до Єдиного державного реєстру ветеранів війни.

На жаль, крім інвалідів війни 1 або 2 групи, поки що Червоний Хрест у рамках цієї програми більше нікому не допомагає.

 

Що робити, якщо змінився номер картки або припустився помилки під час подання заявки

 

Законодавець передбачив внесення змін до Вашої первісної заявки, якщо раніше Ви припустилися помилки під час її заповнення або ж якісь дані у Вас змінилися.

І це важливо, тому що у багатьох такі помилки стали серйозною перешкодою для отримання виплат у рамках інших програм. І виправити ситуацію шляхом переговорів з фондами і Мінсоцполітики досить складно.

Але в цьому випадку все трохи простіше.

У Постанові КМУ № 1393 від 16.12.2022р. зазначено, що у разі ненадходження до Вас коштів або якщо Вам потрібно змінити міжнародний номер банківського рахунку IBAN, можна повторно подати заяву на отримання грошової допомоги. Але не більше однієї заяви для Вас протягом одного календарного дня.

Тобто, якщо простіше, припустилися помилки, або номер банківського рахунку змінився, - подаємо заявку знову за тим самим посиланням по-новому. Але не більше 1 разу на день.

І повторне подання заявки не означає, що Вам виплати прийдуть кілька разів. Ні, все одно 1 людині будуть виплати 1 раз. Це передбачено тільки для того, щоб Ви змогли внести якісь правки в первинно подану Вами інформацію.

 

У даній статті я розповіла про новий вид виплат від Червоного Хреста. Також уже опубліковано безліч відео та статей про виплати різних благодійних фондів і про те, хто і на які виплати має право. А також про новий порядок компенсацій за зруйноване або пошкоджене житло. Раджу всім ознайомитися.

            Також рекомендую своє відео, де я на прикладі показую, як подавати заявку на допомогу, за посиланням: 

https://youtu.be/RKQRfy5ODbE

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям