Доброго ранку. ФОП 1 група закрито 21.01.25 через Дію. В кабінеті дата зняття з обліку також стоїть 21.01.25. А от дати анулювання платника єдиного податку немає. Що робити? Чекати, телефонувати в податкову, писати листа через кабінет чи подавати заяву про відмову від спрощеної системи?
Хвилююся, щоб за лютий не нарахували ЄП та ВЗ.
В минулому році по іншому ФОПу все було синхронно при закритті.
Доброго ранку. ФОП 1 група закрито 21.01.25 через Дію. В кабінеті дата зняття з обліку також стоїть 21.01.25. А от дати анулювання платника єдиного податку немає. Що робити? Чекати, телефонувати в податкову, писати листа через кабінет чи подавати заяву про відмову від спрощеної системи?
Хвилююся, щоб за лютий не нарахували ЄП та ВЗ.
В минулому році по іншому ФОПу все було синхронно при закритті.
Чтоб не переживать, подайте Заяву на ЕН - выбрать тип заявы - відмова, причина- припинення господарської діяльності с такой то даты.
Допоможіть розібратись. АЛЯРМ!!!
ФОП 3 група без найманих працівників, ЄСВ не платив з 2022, останній прибуток у 2024, заява про закриття 03.02.2025.
Подаю деку за рік, і тепер мені необхідно сплатити ЄСВ за січень-лютий та подати ліквідаційну квартальну деку прямо зараз?
Чи можна подати ліквідаційну деку прямл зараз?
Якщо не отримувався прибуток у 2025 році, то 5%, та ВЗ не сплачується, лише ЄСВ?
Чи подання саме квартальної ліквідаційної декларації необхідно чи помісячно(чогось думала, що то для ФОПів з найманими працівниками), бо з тими оновленнями вже геть заплуталась?
Чи все вірно?
Завчасно вдячна за роз'яснення.
З повагою, до всіх)
ФОП 3 група без найманих працівників, ЄСВ не платив з 2022, останній прибуток у 2024, заява про закриття 03.02.2025.
Подаю деку за рік, і тепер мені необхідно сплатити ЄСВ за січень-лютий та подати ліквідаційну квартальну деку прямо зараз?
Якщо не отримувався прибуток у 2025 році, то 5%, та ВЗ не сплачується, лише ЄСВ?
Чи подання саме квартальної ліквідаційної декларації необхідно чи помісячно(чогось думала, що то для ФОПів з найманими працівниками), бо з тими оновленнями вже геть заплуталась?
Чи все вірно?
З повагою, до всіх)
Так, необхідно сплатити ЄСВ за січень-лютий 2025 (якщо б був дохід, то і ЄП + ВЗ)
Хоча доходу в 2025р. не було та нема нарахувань з ВЗ, але я б дочекався нової форми декларації (в якої є рядки з нарахуваннями ВЗ).
Якщо б форма не змінювалася, то можна було би подати ДО строку подання квартальной форми, але, можливо, будуть тянути з ії затвердженням до 1 квітня...
Форма декларації — квартальна (за 1 квартал, з позначками в рядку 8.1 та в рядках 5 і 6 Додатка з ЄСВ (місячна форма у разі припинення — для ФОП на ЗСО при поданні декларації про майновий стан і доходи)
Чи все вірно?
З повагою, до всіх)
Так, необхідно сплатити ЄСВ за січень-лютий 2025 (якщо б був дохід, то і ЄП + ВЗ)
Хоча доходу в 2025р. не було та нема нарахувань з ВЗ, але я б дочекався нової форми декларації (в якої є рядки з нарахуваннями ВЗ).
Якщо б форма не змінювалася, то можна було би подати ДО строку подання квартальной форми, але, можливо, будуть тянути з ії затвердженням до 1 квітня...
Форма декларації — квартальна (за 1 квартал, з позначками в рядку 8.1 та в рядках 5 і 6 Додатка з ЄСВ (місячна форма у разі припинення — для ФОП на ЗСО при поданні декларації про майновий стан і доходи)
Дякую величезне, а ще питання лишилось:
надалі для діючих ФОПів 3 групи на ССО без н/п звітність лишається поквартальною чи все таки стає помісячно?
ще питання лишилось:
надалі для діючих ФОПів 3 групи на ССО без н/п звітність лишається поквартальною чи все таки стає помісячно?
декларація платника ЄП для діючих ФОПів 3 групи на ССО — квартальна форма
про іншу звітність ФОПа 3 групи на ССО (з н/п чи ні) — так стверджувати не можу https://youtu.be/uYAeiuA48Qs
Добрий день!
можливо у кого була ситуація
ФОП відкрився 16.01.2025
закрився 20.01.2025
подавав заяву єдиного податку 2 гр з 01.02 і закриття 01.02
питання як уникнути цього єдиного яким і не скористався ?
щоб відкрити в 2025 році 3 групу на єдиному
Добрий день.
ФОП 3 група, 5% подав заяву на закриття 31.12.24р.через Дію.
Сьгодні Дія відповила що діяльність ФОП успішно припинено.
Але зауважила що необхідно сплатити ЕСВ за місяць,у якому припинено діяльність .
Я вважаю що це не стосується грудня 2024року.
Це стосується ФОП якщо вони припиняють свою діяльність в 2025році.
Я прав?
Добрий день.
ФОП 3 група, 5% подав заяву на закриття 31.12.24р.через Дію.
Сьгодні Дія відповила що діяльність ФОП успішно припинено.
Але зауважила що необхідно сплатити ЕСВ за місяць,у якому припинено діяльність .
Я вважаю що це не стосується грудня 2024року.
Це стосується ФОП якщо вони припиняють свою діяльність в 2025році.
Я прав?