Податкова декларація з ПДВ

декларація, уточнення, виправлення помилок
RadioBaby
Гений
Гений
Дякував (ла): 65 разів
Подякували: 17 разів

Повідомлення RadioBaby »

Asia Svetlova писав:
31 жовтня 2024, 10:47
RadioBaby писав:
30 жовтня 2024, 09:40
Asia Svetlova писав:
23 жовтня 2024, 14:08
Добрий день. Постачальник зареєстрував ПН на більшу ніж треба суму від 07.12. Зробив мінусове коригування від 29.12, зареєстроване 18.01(тобто якщо скласти ПН і РК сума виходить вірна). Ні ПН, ні РК в Деку ні за 12.23, ні за 01.24 включені не були.
Чи буде штраф на невключення мінусовго РК? Бо зараз ДПС рахує своєчасно зареєстроване РК 18 днів після виписки.
І як можна це виправити? Уточненку за грудень, за січень чи можна включити в поточну Деку? :dash:
якщо не було більше підстав, аце суто помилка постачальника, то таке собі виправлення і в кредит не візьмеш і мертвим грузом не залишиш, особливо якщо ви слідкуєте за кабінетом. наполягайте на коректній зміні ПН яку ви зможете включити в ПК
Раніше були консультації про виправлення помилки датою, коли її знайшли. Постачальник виправив свою помилку саме так. Чи є якісь законодавчи підстави, окрім роз'яснень ДПС, що так не можна робити? Бо я не знайшла. Оце саме цікаве питання для мене, бо податкова те законодавство крутить, як вовчок.
Дивіться, якщо ваш постачальник відмінусував РК поточною датою(як я зрозумліа вони завищили вам податковий кредит) і виписав правильною датою правильну податковунакладну, то це має якийсь сенс. Якщо постачальник зробив РК де змінена припустимо ціна, то по суті на таке РК немає підстав, немає пістав -самі розумієте-це буде недійсна податкова/рк

Asia Svetlova
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 829 разів
Подякували: 690 разів

Повідомлення Asia Svetlova »

RadioBaby писав:
04 листопада 2024, 15:54
Asia Svetlova писав:
31 жовтня 2024, 10:47
RadioBaby писав:
30 жовтня 2024, 09:40

якщо не було більше підстав, аце суто помилка постачальника, то таке собі виправлення і в кредит не візьмеш і мертвим грузом не залишиш, особливо якщо ви слідкуєте за кабінетом. наполягайте на коректній зміні ПН яку ви зможете включити в ПК
Раніше були консультації про виправлення помилки датою, коли її знайшли. Постачальник виправив свою помилку саме так. Чи є якісь законодавчи підстави, окрім роз'яснень ДПС, що так не можна робити? Бо я не знайшла. Оце саме цікаве питання для мене, бо податкова те законодавство крутить, як вовчок.
Дивіться, якщо ваш постачальник відмінусував РК поточною датою(як я зрозумліа вони завищили вам податковий кредит) і виписав правильною датою правильну податковунакладну, то це має якийсь сенс. Якщо постачальник зробив РК де змінена припустимо ціна, то по суті на таке РК немає підстав, немає пістав -самі розумієте-це буде недійсна податкова/рк
Дякую за відповідь. Ні, ціну він не міяв,вона правильна, він змінив кількість. Підстава для податкової-передплата, тобто після коригування податкова стала відповідати первинному документу-платіжці
Податки-це зло, неохідне, але все-таки зло, і чим менше їх у нас, тим краще. У. Черчилль 1907р

lilinet
Мудрец
Мудрец
Дякував (ла): 42 рази
Подякували: 3 рази

Повідомлення lilinet »

Добрий ранок! Підкажіть, будь ласка, ми Постачальник повернули в жовтні повністю аванс Покупцю за товар, виписала мінусову РК та зареєстрував покупець вчасно РК, в який рядок Декларації по ПДВ віднести мінусовий РК (зобов'язання) та чи треба у якомусь додатку теж показувати. Заздалегідь дякую.

Popen
Гигант Мысли
Гигант Мысли
Дякував (ла): 2081 раз
Подякували: 10382 рази

Повідомлення Popen »

lilinet писав:
20 листопада 2024, 09:22

Заздалегідь дякую.
. 7.1. не треба.

Asia Svetlova
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Підкажіть, будь ласка, бо щось я заплуталась.
Зробили передоплату постачальнику, наприклад 01.11 за цукор 25кгх100=2500. Постачальник зареєстрував ПН.
Постачальник відвантажив: 02.11 цукор 24х100=2400. 100 грн -залишилась передоплата.
03.11 П0стачальник відвантажив цукор 20 кг х120=2400 і зареєстрував податкову за мінусом попередньої передплати на 2300грн, а коригування передплатної ПН по цінах зареєстрував з запізненням 06.12.
Чи можна включати передплатну ПН в ПК, бо на момент передоплати вона, наче ж, правильна, а на момент другого відвантаження вже, наче, ні. Вибачте, що трохи сумбурно, але вже :dash:
Податки-це зло, неохідне, але все-таки зло, і чим менше їх у нас, тим краще. У. Черчилль 1907р

NataliS
Гуру
Гуру
Дякував (ла): 12 разів
Подякували: 4 рази

Повідомлення NataliS »

Добрий день, шановні колеги. Підкажіть який пункт(підпункт) ПКУ вказати у таблиці 1 додатку 4 (нова форма декларації) на безповоротну фінансову допомогу???

Tasa
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 1912 разів
Подякували: 6574 рази
Контактна інформація:

Повідомлення Tasa »

NataliS писав:
18 грудня 2024, 15:20
Добрий день, шановні колеги. Підкажіть який пункт(підпункт) ПКУ вказати у таблиці 1 додатку 4 (нова форма декларації) на безповоротну фінансову допомогу???
Безповоротна фіндопомога не має місця в деці ПДВ ....

ЗІ чи я пропустила якісь "пакращення" ?? :D

Asia Svetlova
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Добрий день. Підкажіть, будь ласка, якщо постачальник несвоєчасно зареєстрував коригування за листопад на зміну ціни по відвантаженню до Податкової накладної на передплату за листопад( по передплаті була ціна 10грн, а відвантажили по 11), ПН на передплату можна включатив ПК листопада ?

NataliS
Гуру
Гуру
Дякував (ла): 12 разів
Подякували: 4 рази

Повідомлення NataliS »

Tasa писав:
18 грудня 2024, 15:46
NataliS писав:
18 грудня 2024, 15:20
Безповоротна фіндопомога не має місця в деці ПДВ ....

ЗІ чи я пропустила якісь "пакращення" ?? :D
Я телефонувала у свою податкову - інспектор сказала, що сума безповоротної фінансової допомоги не є об"єктом оподаткування, але вона повинна бути у р.5 (ур.5.1. НЕ ПОВИННА БУТИ). Відповідно, повинна бути і у Д.4 у таблиці 1. Я так і зробила

lilinet
Мудрец
Мудрец
Дякував (ла): 42 рази
Подякували: 3 рази

Повідомлення lilinet »

Добрий день підкажіть, будь ласка, відправила декларація з ПДВ але підписала тільки ключем директора, а печаткою не підписала, так залишити чи перездавати?

Відповісти

Повернутись до “Звітність з ПДВ”