Держпраці і мені минулого року прислали листа, чому декілька ваших працівників перебувають у відпустці без збереження заробітної плати більше 14 днів, згідно закону такого-то це заборонено. А я їм і пишу: згідно іншого закону під час військового стану працівник може іти у відпустку без збереження ЗП за згодою роботодавця у необмежену кількість днів. Таке враження, що їм там робити нема чого, або на "лоха" такі листи розраховані.STO Iryna писав: ↑27 червня 2024, 13:08Ци шле міскь рада інспекція з питань праці. Це тільки в Дніпрі схоже такое промишляют)))) Раніше вони писали листи надайте пояснення чому зп меньше минімальної, і ти даєшь відповідь все то же самое что в отчяете. Єто что-0то новенькое. Учитывая что они в этом письме сами де и написали что остановлена индексация в 23 годуTasa писав: ↑27 червня 2024, 12:52А від кого взагалі цей лист ?STO Iryna писав: ↑27 червня 2024, 11:12Подскажите пожалуйста. Пришло "письмо счастья" про надання пояснень щодо дотримання чинного законодавства про индлексацию зп. В єтом же письме они пишут что соглдасно положенню индексацию на 2023 год приостановлено, но ви надайте поснення почему в 2023 году у вас не индесировалась зп? Что это за бред и что им ответь цензурно, помогите пожалуйста.
І все офіційно - вих №, на підставі чого, підписи і тд ?
А взагалі б відповіла їм коротко) спочатку процитувавши з Закону про індексацію що це таке власне
А потім вже що на підставі Закону України «Про Державний бюджет України на 2023 рік» від 03.11.2022 р. № 2710-IX на 2023 рік було зупинено дію "Закону про індексацію грошових доходів населення")) От ми тимчасово і не індексували )
ЗІ це ж не лінь було циферки вишукувать/порівнювать)))
= ІНДЕКСАЦІЯ ЗАРПЛАТИ: питання, відповіді, поради =
-
- Гений
- Дякував (ла): 119 разів
- Подякували: 209 разів
-
- Гений
- Дякував (ла): 78 разів
- Подякували: 112 разів
по отпуску мне тоже присылали, я отписалась так же. Но дайте информацию почему нет индексации в 2023 и ниже абзац сами пишут что отмена индексации в 2023. Просто идиотизм высшей степениОля-ля777 писав: ↑28 червня 2024, 10:05Держпраці і мені минулого року прислали листа, чому декілька ваших працівників перебувають у відпустці без збереження заробітної плати більше 14 днів, згідно закону такого-то це заборонено. А я їм і пишу: згідно іншого закону під час військового стану працівник може іти у відпустку без збереження ЗП за згодою роботодавця у необмежену кількість днів. Таке враження, що їм там робити нема чого, або на "лоха" такі листи розраховані.STO Iryna писав: ↑27 червня 2024, 13:08Ци шле міскь рада інспекція з питань праці. Це тільки в Дніпрі схоже такое промишляют)))) Раніше вони писали листи надайте пояснення чому зп меньше минімальної, і ти даєшь відповідь все то же самое что в отчяете. Єто что-0то новенькое. Учитывая что они в этом письме сами де и написали что остановлена индексация в 23 годуTasa писав: ↑27 червня 2024, 12:52
А від кого взагалі цей лист ?
І все офіційно - вих №, на підставі чого, підписи і тд ?
А взагалі б відповіла їм коротко) спочатку процитувавши з Закону про індексацію що це таке власне
А потім вже що на підставі Закону України «Про Державний бюджет України на 2023 рік» від 03.11.2022 р. № 2710-IX на 2023 рік було зупинено дію "Закону про індексацію грошових доходів населення")) От ми тимчасово і не індексували )
ЗІ це ж не лінь було циферки вишукувать/порівнювать)))
- Popen
- Гигант Мысли
- Дякував (ла): 2065 разів
- Подякували: 10369 разів
Любі друзі. маю таке питання:
З 01.01.24 працівникам збільшено з/п (нова мін. з/п) і з 01.04.24 теж збільшено з/п (нова мін. з/п)...
Який тут базовий місяць вимальовується? Вбачаю, що 01.04.24... Так я міркую ?
З 01.01.24 працівникам збільшено з/п (нова мін. з/п) і з 01.04.24 теж збільшено з/п (нова мін. з/п)...
Який тут базовий місяць вимальовується? Вбачаю, що 01.04.24... Так я міркую ?
Абсолютно правильно мыслите. Базовый месяц для индексации зарплаты работающих- последние повышение зарплаты, а для принятых - месяц трудоустройства.
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 83 рази
- Подякували: 897 разів
Уже давно внесли зміни у постанову 1078. Тож говорити про підвищення заплати не коректно, коли базовим є місяць підвищення посадового окладу. Якщо зарплату збільнешено шляхом доплати до мінімальної зарплати, то базовий місяць не змінюється.
- Popen
- Гигант Мысли
- Дякував (ла): 2065 разів
- Подякували: 10369 разів
Доброго дня. Як індексувати зарплату працівника ,якщо він на почасовому таріфу ?Наприклад в нього часовий тариф 50, а сума індексації зараз 115 ...
- Яков
- Гигант Мысли
- Дякував (ла): 14154 рази
- Подякували: 27961 раз
-
- Знаток
- Дякував (ла): 5 разів
Доброе утро.
Подскажите пожалуйста, если у меня сотрудник работает по совместительству и на полставки, а на другом основном предприятии на полную ставку. Мне надо ему индексировать заработную плату.
Заранее спасибо.
Подскажите пожалуйста, если у меня сотрудник работает по совместительству и на полставки, а на другом основном предприятии на полную ставку. Мне надо ему индексировать заработную плату.
Заранее спасибо.