У січні. В звіті ЄСВ можете вказати "за лютий" (я не пишу, бо ліньки), в 1ДФ - січень.
Я не хочу нараховувати січнем,хочу нарахування зробити в лютому ,не можу зрозуміти чи нічого не порушую,якщо виплатили відпускні та податки "авансом " в січні за лютий ,а саме нарахування зробили в лютому і в звітності так само нарахування відобразити в лютому.
У колишньому Д1 за січень вказуєте двома рядками:
у першому: нарахування з/п за січень
у другому: нарахування відпускних за лютий
/при формуванні наступного Д1 за лютий, якщо відпускні < 8000, потрібно вказати рядок з нарахуванням до мін. страх внеску з КТН 13 (та доплатити ЄСВ/
в 4ДФ за січень одним рядком (з/п за січень+відп. за лютий)
Дякую за таку подробну відповідь! якщо я вас вірно розумію,то варіант віплатити відпускні в січні ,а саме нарахування в лютому провести неможливий??
У колишньому Д1 за січень вказуєте двома рядками:
у першому: нарахування з/п за січень
у другому: нарахування відпускних за лютий
/при формуванні наступного Д1 за лютий, якщо відпускні < 8000, потрібно вказати рядок з нарахуванням до мін. страх внеску з КТН 13 (та доплатити ЄСВ/
в 4ДФ за січень одним рядком (з/п за січень+відп. за лютий)
Дякую за таку подробну відповідь! якщо я вас вірно розумію,то варіант віплатити відпускні в січні ,а саме нарахування в лютому провести неможливий??
ви нарахували, розрахували, виплатили, утримали податки в СІЧНІ, тому в Д1 за СІЧЕНЬ.
За якій місяць відпускні? за ЛЮТИЙ! Тому рядок з відп. в Д1 за січень буде за 02 2025 місяць
Приклад 1: Якщо б відпустка була б з 5 лютого по 03 березня. Відпускні та податки були сплачені 31.01.2025
в Д1 за СІЧЕНЬ нарахування відпускних буде за 02 місяць та другим рядком за 03 місяць 2025
Приклад 2: Якщо б відпустка була б з 5 лютого по 28 лютого. Відпускні та податки були сплачені 01.02.2025
в Д1 за ЛЮТИЙ нарахування відпускних буде за 02 2025 місяць ст. 1 Розд. IV Порядку:
Нарахування відображаються за календарний місяць (з першого по останнє число місяця).
Стосовно однієї застрахованої особи допускається декілька записів у Д1, якщо протягом одного звітного (податкового) періоду застрахованій особі були здійснені нарахування виплат за поточні та майбутні (відпускні, допомога у зв’язку з вагітністю та пологами) …
Підкажіть, відпускні зараз можна платити не наперед. Бо пишуть розмито шо військовий стан і колективний договір не забороняє, а в законі перед настанням відпустки просто.
То це порушення чи ні, якщо не перед відпусткою відпускні?
Підкажіть, відпускні зараз можна платити не наперед. Бо пишуть розмито шо військовий стан і колективний договір не забороняє, а в законі перед настанням відпустки просто.
Можна "отримати" від працівника заяву , в якій працівник може висловити своє бажання про отримання відпускних в строки, визначені між працівником та роботодавцем.
Детельніше: https://analityk.com.ua/vyplata-vidpusk ... yy-termin/
Можна "отримати" від працівника заяву , в якій працівник може висловити своє бажання про отримання відпускних в строки, визначені між працівником та роботодавцем.
Детельніше: https://analityk.com.ua/vyplata-vidpusk ... yy-termin/
Доброй день. Прошу поради.
Нараховую відпускні працівнику.
Період 26.05.2025 - 10.06.2025
Як правильно зробити нарахування в 1с8.3
Місяць нарахування - Травень - і відобразити там суми відпускних за травень і червень?
Чи зробити два документа - нарахування зарплати.
Місяць нарахування - Травень - відобразити відпускні за травень
Місяць нарахування - Червень - відобразити відпускні за червень
Місяць нарахування - Травень - і відобразити там суми відпускних за травень і червень? Спойлер
Місяць нарахування - Травень - і відобразити там суми відпускних за травень і червень?
Буду вдячна за поради.
Нарахування в 1С відображаю окремо по місяцях, другий варіант