Бондаренко Ирина писав:Доброго ранку, шановні бухгалтери. У мене питання. Підприємство придбало новорічні подарунки для дітей працівників. Я вірно розумію, що якщо я маю вхідний ПДВ, то я повинна перший раз його анулювати методом нарахування компенсуючої ПН з типом причини 15, а другий раз нарахувати ПДВ в ПН при передачі подарунків співробітникам? Щось я зовсім заплуталась, допоможіть будьласка.
достатньо одного разу, просто з типом причин 15 і все.
Добрый день! Руководство планирует купить подарки клиентам, в "МЕТРО" наверно по безналу, подтверждение будет чеки.
НДС нам не зайдет, я должна буду выписывать налоговые накладные?
и больше ни каких налогов удерживать не нужно?
Анна5164 писав:Добрый день! Руководство планирует купить подарки клиентам, в "МЕТРО" наверно по безналу, подтверждение будет чеки.
НДС нам не зайдет, я должна буду выписывать налоговые накладные?
и больше ни каких налогов удерживать не нужно?
якщо "по безналу" то про які чеки йдеться? Чи він корпоративною карткою розрахується? Тоді можна попросити ПН в постачальника, хай виписують податкову а він їм надасть своє свідоцтво з ПДВ. У будь якому випадку на офіційно куплені подарунки та подаровані ви маєте нарахувати собі под. забов'язання. Якщо все ж такі за готівку то й не проводьте їх ніде!!! ) http://bz.ligazakon.ua/ua/magazine_article/BZ009288
доброго всім дня! Можна консультацію стосовно ПДВ та новорічних дитячих подарунків? Прочитав, що на отриманий податковий кредит нараховуємо собі ПЗ з ознакою "15" і під час видачи нараховуємо собі ще зобов'язання?, тобто кредиту не маємо, тільки зобов'язання?
Скажіть будь ласка, якщо солодкі подарунки видати не дітям, не підколювати свідоцтво про народження, а співробітникам, наприклад буде НАКАЗ, де вказано, що то є "преміювання за високі показники протягом року", то так операція аналогічна "дитячим подарункам"? : не утримуємо ПДФО, ВЗ, все на видатки, ПДВ до сплати "0" ? Подарунки не дорогі-200 грн.
підрахуй писав:Скажіть будь ласка, якщо солодкі подарунки видати не дітям, не підколювати свідоцтво про народження, а співробітникам, наприклад буде НАКАЗ, де вказано, що то є "преміювання за високі показники протягом року", то так операція аналогічна "дитячим подарункам"? : не утримуємо ПДФО, ВЗ, все на видатки, ПДВ до сплати "0" ? Подарунки не дорогі-200 грн.
Я вважаю, що преміювання нічим не відрізняється від звичайного фонду оплати праці, тому всі податки - в повному обсязі.
Чому б не зробити звичайний наказ, в якому придбати і видати подарунки дітям співробітників ( до ,,, віку) новорічні подарунки.Подарунки до 930,75 грн. без ПДФО, ВЗ та ЕСВ. Але ПДВ нарахувати прийдеться, так як подарунки прирівнюються до постачання.
підрахуй писав:Скажіть будь ласка, якщо солодкі подарунки видати не дітям, не підколювати свідоцтво про народження, а співробітникам, наприклад буде НАКАЗ, де вказано, що то є "преміювання за високі показники протягом року", то так операція аналогічна "дитячим подарункам"? : не утримуємо ПДФО, ВЗ, все на видатки, ПДВ до сплати "0" ? Подарунки не дорогі-200 грн.
Я вважаю, що преміювання нічим не відрізняється від звичайного фонду оплати праці, тому всі податки - в повному обсязі.
Чому б не зробити звичайний наказ, в якому придбати і видати подарунки дітям співробітників ( до ,,, віку) новорічні подарунки.Подарунки до 930,75 грн. без ПДФО, ВЗ та ЕСВ. Але ПДВ нарахувати прийдеться, так як подарунки прирівнюються до постачання.
не вистачає свідоцтв про народження ....Чи якщо подарунки не коштом фогду то можна й без них?
Хм, а якщо на одну дитину декілька подарунків, так можна?