РРО

Банківські платіжні картки, РРО, платіжні термінали
YuliyaDol
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 581 раз
Подякували: 509 разів

Повідомлення YuliyaDol »

А я фіскализую з 2902, от сьогодні мені так зайшла оплата через карту-ключ

YuliyaDol
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 581 раз
Подякували: 509 разів

Повідомлення YuliyaDol »

Tasa писав:
02 серпня 2024, 09:51
Nepogoda писав:
02 серпня 2024, 08:46
Доброго дня!
Были разъяснения в 2020 г. от налоговой, что проводить через РРО надо суммы, которые зашли со счетов 2654, 2924. Однозначного ответа не было по счету 2909. Не требуется проведение через РРО поступления со счетов 2600, 2902, 2920.
Згодна. 2600,2902,2920 не фіскалізую.
А я фіскализую з 2902, от сьогодні мені через такий рахунок зайшла оплата через карту-ключ

Яков
Гигант Мысли
Гигант Мысли
Дякував (ла): 14129 разів
Подякували: 27927 разів

Повідомлення Яков »

Якщо ФОП надав реквізити у форматі IBAN — взагалі не звертаю уваги з якого рахунку пройшла оплата на рахунок IBAN ФОПа (2600)

Категорія: 109.02 ЗІР
Питання:
Чи зобов’язані СГ, у тому числі ФОП – платники ЄП другої – четвертої груп, які одночасно проводять розрахункові операції в готівковій та в безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів) та отримують кошти на поточний рахунок за допомогою реквізитів у форматі IBAN, застосовувати РРО та/або ПРРО?
Відповідь
Повна:

Згідно з п. 1 ст. 3 Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон № 265) суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для виконання платіжної операції зобов’язані проводити розрахункові операції на повну суму покупки (надання послуги) через зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи реєстратори розрахункових операцій (далі – РРО) або через зареєстровані фіскальним сервером контролюючого органу програмні РРО (далі – ПРРО) зі створенням у паперовій та/або електронній формі відповідних розрахункових документів, що підтверджують виконання розрахункових операцій, або у випадках, передбачених Законом № 265, із застосуванням зареєстрованих у встановленому порядку розрахункових книжок (далі – РК).
Статтею 2 Закону № 265 визначено, що розрахункова операція – це приймання від покупця готівкових коштів, платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо за місцем реалізації товарів (послуг), видача готівкових коштів за повернутий покупцем товар (ненадану послугу), а у разі застосування банківської платіжної картки – оформлення відповідного розрахункового документа щодо оплати в безготівковій формі товару (послуги) банком покупця або у разі повернення товару (відмови від послуги) – оформлення розрахункових документів щодо перерахування коштів у банк покупця.
Місце проведення розрахунків – місце, де здійснюються розрахунки із покупцем за продані товари (надані послуги) та зберігаються отримані за реалізовані товари (надані послуги) готівкові кошти, а також місце отримання покупцем попередньо оплачених товарів (послуг) із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо.
Тобто, РРО та/або ПРРО не застосовуються у разі оплати покупцем коштів виключно на поточний рахунок фізичної особи – підприємця, оскільки така операція не є розрахунковою, оскільки продавець надає покупцю повні банківські реквізити для здійснення оплати (поточний рахунок у форматі ІВАN). У разі здійснення розрахунків в інший спосіб – готівкою, платіжною карткою тощо, застосування РРО та/або ПРРО є обов’язковим.
Враховуючи викладене, суб’єкти господарювання, у тому числі фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку другої – четвертої груп, які одночасно проводять розрахункові операції в готівковій та в безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів) та отримують кошти на поточний рахунок за допомогою реквізитів у форматі IBAN зобов’язані застосовувати РРО та/або ПРРО для всіх операцій, окрім отримання коштів безпосередньо на поточний рахунок за допомогою його реквізитів (IBAN).
Коротка:

Cуб’єкти господарювання, у тому числі фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку другої – четвертої груп, які одночасно проводять розрахункові операції в готівковій та в безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів) та отримують кошти на поточний рахунок у форматі IBAN зобов’язані застосовувати реєстратори розрахункових операцій (далі – РРО) та/або програмні РРО для всіх операцій, окрім отримання коштів безпосередньо на поточний рахунок за допомогою його реквізитів (IBAN).
Зображення

FSK
ЗнатокЗнаток
Дякував (ла): 2 рази

Повідомлення FSK »

Питання на рахунок 6-го рядка Фіскального чеку.

В ПРРО Чекбокс, Вчасно-касса, Вебчек в рядку 6 пишуть тільки кількість і вартість, без одениці виміру.
Рядок 6 має вигляд, наприклад:
1.000 х 230.00

Я дзвонив на гарячу лінію податкової і 2 консультанта відповіли, що в цьому рядку обов'язково вказуватись одениця виміру (шт, кг і тд.)

Но коли я читаю пояснення до рядка 6, я прихожу до іншого висновку. Мається на увазі ось що. Якщо в мене в документах одиниця виміру "рулон" і я продаю "рулон", то я можу рядок 6 лишати порожнім, або заповнити його не вказавши оденицю виміру "1.000 х 230.00".
Але якщо я буду продавати рулон по метрах, тобто дробити прозицію на декілька частин і одениця виміру в документах і чеках буде відрізнятись, то я вже маю заповнювати рядок шість і вказувати оденицю виміру. Рядак 6 буде мати вигляд "1.000 метр х 230.00".

(рядок 6) "Якщо кількість придбаного товару (обсяг отриманої послуги) не дорівнює одиниці виміру, – кількість, вартість одиниці виміру придбаного товару (отриманої послуги) (рядок 6);

Якої ви думки? Чи потрібно вказувати оденицю виміру (шт, кг і тд.) в 6 рядку, якщо одениця виміру співпадає з тою що зазначена в документах на товар? не може ж бути щоб більшість ПРРО помилялись. :o

FSK
ЗнатокЗнаток

Повідомлення FSK »

Деякі підприємці в назві товару прописують оденицю виміру (шт, рулон і тд.).
Але зазвичай одениця виміру взагалі не вказується.

FSK
ЗнатокЗнаток

Повідомлення FSK »

Підкажіть, будь ласка, чи можна касу з одним фіскальним номером використовувати одночасто з різними ПРРО?
Тобто, каса одна, але чеки вибивати, наприклад, і з чекбокс, і з Е-чеку?

Tasa
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 1899 разів
Подякували: 6514 разів
Контактна інформація:

Повідомлення Tasa »

FSK писав:
08 серпня 2024, 13:43
Питання на рахунок 6-го рядка Фіскального чеку.
Спойлер
В ПРРО Чекбокс, Вчасно-касса, Вебчек в рядку 6 пишуть тільки кількість і вартість, без одениці виміру.
Рядок 6 має вигляд, наприклад:
1.000 х 230.00

Я дзвонив на гарячу лінію податкової і 2 консультанта відповіли, що в цьому рядку обов'язково вказуватись одениця виміру (шт, кг і тд.)

Но коли я читаю пояснення до рядка 6, я прихожу до іншого висновку. Мається на увазі ось що. Якщо в мене в документах одиниця виміру "рулон" і я продаю "рулон", то я можу рядок 6 лишати порожнім, або заповнити його не вказавши оденицю виміру "1.000 х 230.00".
Але якщо я буду продавати рулон по метрах, тобто дробити прозицію на декілька частин і одениця виміру в документах і чеках буде відрізнятись, то я вже маю заповнювати рядок шість і вказувати оденицю виміру. Рядак 6 буде мати вигляд "1.000 метр х 230.00".

(рядок 6) "Якщо кількість придбаного товару (обсяг отриманої послуги) не дорівнює одиниці виміру, – кількість, вартість одиниці виміру придбаного товару (отриманої послуги) (рядок 6);
Якої ви думки? Чи потрібно вказувати оденицю виміру (шт, кг і тд.) в 6 рядку, якщо одениця виміру співпадає з тою що зазначена в документах на товар? не може ж бути щоб більшість ПРРО помилялись. :o
Не потрібно.

Tasa
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 1899 разів
Подякували: 6514 разів
Контактна інформація:

Повідомлення Tasa »

FSK писав:
08 серпня 2024, 14:42
Підкажіть, будь ласка, чи можна касу з одним фіскальним номером використовувати одночасто з різними ПРРО?
Тобто, каса одна, але чеки вибивати, наприклад, і з чекбокс, і з Е-чеку?
Тут частково є відповідь https://buhgalter911.com/news/news-1079084.html

FSK
ЗнатокЗнаток

Повідомлення FSK »

Підкажіть, будь ласка, чи обов'язково вказувати оденицю виміру в назві товару (рядок 10), наприклад, (шт.), (кг.), (пара), тощо?
Деякі підприємні вказують в назві товару одениці виміру. Але в переліку обов'язкових реквізитів це не написано.
Думаю, може також писати на всякий випадок?

Відповісти

Повернутись до “Банк, каса, підзвіт”