Дивна сітуація! Штраф за фіскалізовані чеки через ПРРО CheckBox по кассі яка була знята з обліку.

Питання, гарячі настільки, що немає часу шукати відповідь
konkordsp
УченикУченик

Повідомлення konkordsp »

Доброго дня, колеги!
Зіткнувся з дуже незрозумілою ситуацією під час фактичної перевірки з податкової, і хочу попросити вашої поради.

Податківці стверджують, що 8 угод у 2024 році на загальну суму 56 тисяч гривень, проведені через касу, яка була знята з обліку у 2023 році, є нефіскалізованими. Вони накладають штраф у розмірі 100% суми операцій.

Що я перевірив:

У кабінеті платника податків видно, що ця каса була знята з обліку ще у 2023 році.
Фіскальні чеки цих угод є в системі CheckBox і успішно фіскалізовані у 2024 році.
Через сайт ДПС перевірив ці чеки — вони дійсно фіскалізовані і доступні на серверах ДПС.
На чеках вказано номер каси, але ця каса була знята з обліку на момент їхньої фіскалізації.
Підтримка CheckBox каже що таке неможливо, тому шо ДПС не прийняло б ці чеки і видало б помилку. А якщо ДПС прийняло то касса булане знята з обліку. А податківець доказує шо це грубе порушення і штраф 100%. :o

Питання:

Як так сталося, що ДПС прийняла ці чеки, якщо каса вже була знята з обліку?
На чиїй стороні може бути технічна помилка, і як довести свою правоту, щоб уникнути штрафу?
Які документи або дії ви порадите підготувати, щоб захиститися у цій ситуації?
Буду вдячний за будь-які поради або приклади з вашої практики. Дуже не хочеться оплачувати штраф за те, в чому, як мені здається, я не винен.

Дякую заздалегідь за вашу допомогу!

konkordsp
УченикУченик

Повідомлення konkordsp »

Активність форуму вражає) Ось так і невідкладна допомога))))

Оля-ля777
Гений
Гений
Дякував (ла): 120 разів
Подякували: 214 разів

Повідомлення Оля-ля777 »

konkordsp писав:
07 січня 2025, 15:10
Активність форуму вражає) Ось так і невідкладна допомога))))
До чого тут активність форуму? Я вважаю, що адвокат вам у допомогу. Ваш штраф треба оскаржувати.

Analityk
Гуру
Гуру
Подякували: 42 рази

Повідомлення Analityk »

Підтримка CheckBox каже що таке неможливо, тому шо ДПС не прийняло б ці чеки і видало б помилку.
В принципе они правы и на практике так и должно было быть, но все может быть. Например, в начале 2023 года на их сервере пропадали Z-отчеты (тогда было много отключение электроэнергии) и люди доказывали, что они были созданы копиями.
Все созданные и отправленные чеки, а также Z-отчеты у вас должны храниться в электронном виде (по-моему ст.44 ПКУ ;) ). Посмотрите правильно ли в них был изначально указан фискальный номер действующий кассы. Если он отличается, тогда этим и можно защититься, надавши копии чеков/Z-отчетов в ДПС.
Но если в в сохраненных чеках стоит ФН закрытой кассы или ФН в чеках отличается от ФН в Z-отчете, все претензии к разработчику ПЗ или к тому кто вводил данные кассы в настройках ПЗ.

Відповісти

Повернутись до “911 - Невідкладна бухгалтерська допомога”