Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


03.04.14
2944 4 Печатать

Порядок подачи запроса о получении выписки из реестра плательщиков НДС

   Запит про отримання витягу з реєстру платників ПДВ за формою № 1-ЗВР подається особисто платником ПДВ або уповноваженою на це особою або надсилається поштою до органу доходів і зборів за основним місцем обліку платника податків. Форма такого запиту затверджена наказом Міндоходів України від 16.01.2014 р. № 26 «Про затвердження Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість».
   
   У запиті зазначаються критерії пошуку відомостей у реєстрі платників ПДВ (індивідуальний податковий номер платника ПДВ або податковий номер платника податків), а також спосіб отримання витягу з реєстру (поштою або безпосередньо в органі доходів і зборів).
   
   Витяг з реєстру платників ПДВ за формою №2 – ВР формується за відповідним критерієм пошуку та містить відомості з реєстру, які є актуальними на дату формування витягу.
   
   У витязі зазначають:
   
   - найменування або прізвище, ім’я та по батькові платника;
   
   - індивідуальний податковий номер платника ПДВ;
   
   - дату податкової реєстрації;
   
   - строк дії реєстрації платника ПДВ;
   
   - дату реєстрації суб’єктом спеціального режиму оподаткування;
   
   - перелік видів діяльності сільськогосподарського підприємства, на які поширюється дія спеціального режиму оподаткування діяльності у сфері сільського та лісового господарства, а також рибальства;
   
   - дату внесення запису про види діяльності.
   
   Витяг надається безоплатно протягом двох робочих днів від дати надходження запиту.
   
   Нагадуємо, що з 1 січня 2014 року набрали чинності закони, якими внесено зміни до порядку реєстрації осіб як платників податків, у тому числі, скасовано свідоцтво про реєстрацію платника ПДВ та надано право отримати витяг з реєстру платників ПДВ в органах доходів і зборів.
По материалам Міністерство доходів і сборів
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Vika
04.04.14 09:06

В заголовке стоит "порядок подачи запроса на получение выписки", а в материале идет речь о получении "витягу", как я понимаю, извлечения из реестра. Это же разные вещи! Или туплю?

Ответить
  • Buch
04.04.14 10:36

Виписка діє протягом 30 дн., витяг до змін в реєстрі(але звітки нам знати про зміни) - це щодо ЄДР. Думаю тут з ПДВ так само

Ответить
  • tomassa
04.04.14 11:44

Vika, не тупите... не корректный перевод...

Ответить
  • VolMaria
04.04.14 13:45

Это действительно получение извлечения из реестра плательщиков НДС, українською "отримання Витягу з реєстру платників ПДВ". Мы получали 28.03.14. Попила налоговая крови немеряно, то дата внизу не совпала с датой на штампике, так как. вчера печатала Запит по форме №1-ЗВР, а сдала в налоговую на следующий день. И тоько через 5 дней пришло по почте письмо, о том что мол неверно заполнен Запит. Подали заново, повторилась та же ситуация, не там точка, не там телефон. Пришлось директору устроить скандал, потому что горела сделка, так сразу же и выдали.

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям