Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


05.04.14
6630 2 Печатать

Самостоятельно рассчитанных норм ...

   Публікую податкову консультацію, вирвану нами жорстокій судовій сутичці.
   
   Податківці зі скреготом зубів визнали, що ми не зобов'язані застосовувати при обчисленні витрат на придбання паливно-мастильних матеріалів Норм витрат палива і мастильних матеріалів на автомобільному транспорті, затверджених наказом Міністерства транспорту України від 10.02.1998р. №43
   
   
   Игорь Головань
   Управляющий партнер Адвокатского объединения «ГОЛОВАНЬ И ПАРТНЕРЫ»
По материалам ЛИГА:Блоги
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Учетное Дело
06.04.14 09:46

Это прекрасно.

Ответить
  • Александра
06.04.14 12:25

Учетное Дело 06.04.2014 10:46:09 Это прекрасно. *********************************** Но не забывайте, что почти каждому предприятию придется судиться, чтобы суд обязал налоговиков ЕГО инспекции дать ДРУГУЮ индивидуальную налоговую консультацию после первой индивидуальной налоговой консультации. До тех пор пока в "Загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі" на сайте Миндоходов существует тот ответ, который содержится там и на сегодняшний день по этому вопросу, первичные налоговые консультации налоговики на местах будут давать в "старом виде". 102.07.20 Повна: Відповідно до п. 138.2 ст. 138 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI (далі – ПКУ) витрати, які враховуються для визначення об’єкта оподаткування, визнаються на підставі первинних документів, що підтверджують здійснення платником податку витрат, обов’язковість ведення і зберігання яких передбачено правилами ведення бухгалтерського обліку та інших документів, встановлених розділом ІІ ПКУ. Зокрема для цілей оподаткування платники податку зобов’язані вести облік доходів, витрат та інших показників, пов’язаних з визначенням об’єктів оподаткування та/або податкових зобов’язань, на підставі первинних документів, регістрів бухгалтерського обліку, фінансової звітності, інших документів, пов’язаних з обчисленням та сплатою податків і зборів, ведення яких передбачено законодавством (п. 44.1 ст. 44 р. ІІ ПКУ). Частинами другою та третьою ст. 9 Закону України від 16 липня 1999 року № 996-XIV «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» зі змінами та доповненнями передбачено, що підставою для бухгалтерського обліку господарських операцій є первинні документи, що фіксують факт здійснення господарської операції. Первинні документи повинні бути складені під час здійснення господарської операції, а якщо це неможливо - безпосередньо після її закінчення. Списання пально-мастильних матеріалів здійснюється виходячи з даних про пробіг автомобіля, визначених на підставі подорожнього листа, та норм витрат палива і мастильних матеріалів на автомобільному транспорті (далі – норми витрат палива), затверджених наказом Міністерства транспорту України від 10.02.98 № 43 зі змінами та доповненнями (далі – наказ №43). Для нових моделей (модифікацій) автомобілів та автомобілів оригінальної конструкції, що не увійшли до наказу №43, обладнання, що встановлюється на колісних транспортних засобах, технологічних машин і механізмів, автомобілів при виконанні спеціальної роботи або здійсненні перевезень в специфічних умовах експлуатації, виконанні технологічних операцій встановлюються тимчасові та тимчасові індивідуальні, базові, базові лінійні та диференційовані норми витрат палива з уточненням, за необхідності, коефіцієнтів їх коригування, які розробляються головним інститутом Міністерства інфраструктури України ДержавтотрансНДІпроектом за заявками заводів-виробників чи підприємств - власників автомобілів на договірних засадах (пп.2.1.5 ст.2 наказу №43).

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям