Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


09.04.14
1372 5 Печатать

Некоторые нюансы возмещения командировочных расходов

   ДПІ Шевченківського району ГУ Міндоходів у м. Києві нагадує, що згідно з Інструкцією про службові відрядження в межах України та за кордон № 59, службове відрядження — це поїздка працівника за розпорядженням керівника підприємства на певний строк до іншого населеного пункту для виконання службового доручення поза місцем його постійної роботи.
   
   Так, згідно пункту 7 розділу III інструкції № 59,за час перебування у відрядженні працівникові відшкодовуються витрати:
   
    • на проїзд (у тому числі на перевезення багажу, бронювання транспортних квитків, оплату аеропортних зборів, користування постільними речами в поїздах) до місця відрядження і назад, а також за місцем відрядження (у тому числі на орендованому транспорті);
   
    • на оплату вартості проживання у готелях (мотелях), інших житлових приміщеннях в межах затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 02.02.2011 N 98;
   
    • на побутові послуги, що включені до рахунків на оплату вартості проживання у місцях проживання (прання, чищення, лагодження та прасування одягу, взуття чи білизни), але не більш як 10 відсотків сум добових витрат для держави, до якої відряджається працівник, визначених у додатку 1 до постанови Кабінету Міністрів України від 02.02.2011 N 98;
   
    • на бронювання місць у готелях (мотелях) у розмірах не більш як 50 відсотків вартості місця за добу;
   
    • на оформлення закордонних паспортів;
   
    • на оформлення дозволів на в'їзд (віз);
   
    • на оплату вартості страхового поліса життя або здоров'я відрядженого працівника або його цивільної відповідальності;
   
    • на обов'язкове страхування та інші документально оформлені витрати, пов'язані з правилами в'їзду та перебування в місці відрядження (у тому числі будь-які збори і податки, що підлягають сплаті у зв'язку із здійсненням таких витрат);
   
    • на оплату службових телефонних розмов (у розмірах, погоджених з керівником);
   
    • на оплату комісійних витрат у разі обміну валюти.
   
   Звертаємо Вашу увагу, що витрати на відрядження відшкодовуються лише за наявності документів в оригіналі, що засвідчують вартість цих витрат, а саме: транспортних квитків або транспортних рахунків (багажних квитанцій), у тому числі електронних квитків за наявності посадкового талона та документа про сплату за всіма видами транспорту, в тому числі чартерних рейсів, рахунків, отриманих із готелів (мотелів) або від інших осіб, що надають послуги з розміщення та проживання відрядженого працівника, в тому числі бронювання місць у місцях проживання, страхових полісів тощо.
   
    Разом з тим, не дозволяється відшкодовувати витрати на алкогольні напої, тютюнові вироби, суми "чайових", за винятком випадків, коли суми таких "чайових" включаються до рахунку згідно із законами держави перебування, а також плату за видовищні заходи.
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Ната
10.04.14 09:06

А чи достатньо лише посадочного документа, роздрукованого залізничною касою, для відшкодування витрат на проїзд-адже в залізничних касах не видадуть ніякого касового документа в додаток до посадочного документа? Адже посадочний документ - це візуальна форма електр.залізн.квитка?

Ответить
  • Симферополь
10.04.14 10:35

Достаточно.

Ответить
  • Марта
10.04.14 14:25

А чи достатньо наказу на відрядження для відшкодування добових. ( без квитків на проїзді т.д.)??

Ответить
  • Тоша
10.04.14 15:17

если есть другие первичные документы из города или городов или стран, подтверждающие присутствие там и командировку работника, или акты из организаций куда он был направлен, тогда возможно и без билетов., если за границу то копию загран паспорта с отметками о пересечении границ.

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям