Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


08.09.16
4320 7 Печатать

Спрощення адміністрування акцизного податку. Проект Закону

   Специфіка функціонування ринку пального, різноманітність договірних взаємовідносин, що передбачають фізичний відпуск пального через АЗС але не завжди є операціями з роздрібного продажу (операції зберігання, оптові поставки з використанням талонів, смарт-карток та ін.), неоднозначність норм щодо визначення платників податку, дати виникнення податкових зобов’язань,  використовуються окремими платниками податків в схемах ухилення від сплати акцизного податку з роздрібного продажу, що створює нерівні умови для платників та призводить до недоотримання бюджетом відповідних коштів.
   
   З метою недопущення втрат доходів бюджету  розроблено проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України» (далі – законопроект).
   
   Метою законопроекту є спрощення адміністрування акцизного податку та збільшення надходжень податків до бюджету.
   
   Законопроектом пропонується спростити адміністрування акцизного податку з реалізації пального за рахунок скасування акцизного податку з роздрібного продажу пального у розмірі 0,042 євро за кожний літр реалізованого пального та відповідного підвищення розміру ставок акцизного податку на пальне, зокрема, бензини, дизельне паливо та скраплений газ ( на 42 євро за 1000 літрів).
   
   Зазначений законопроект для громадського обговорення розміщено на офіційній сторінці Державної фіскальної служби   в мережі Інтернет (www.sfs.gov.ua) у підрозділі «Проекти регуляторних актів» розділу «Регуляторна політика».
   
   Зауваження та пропозиції стосовно змісту проекту Закону надавати у письмовій та електронній формі протягом місяця з дня публікації цього оголошення за наступними адресами:
   
   Державна фіскальна служба України: 04655, МПС, м. Київ - 53, Львівська площа, 8, e-mail:  kontrol481@sfs.gov.ua.
   
   Державна регуляторна служба України: м. Київ, вул. Арсенальна,
   буд. 9/11. 
   
   ДОДАТКОВІ МАТЕРІАЛИ

По материалам ДФСУ
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Ольга
08.09.16 09:31

Коли вводили,нас не питали ,а тепер будемо обговорювати. Кому легше стало від акцизних накладних ? З часом все повідміняють,бо самі не знають ,що з тим робити.Експерименти продовжуються...

Ответить
  • April
08.09.16 12:27

Ольга, Речь не идет об отмене АН, этот законопроект об отмене розничного акциза.Быстрей бы уже его отменили. Заколебалась я НДС пересчитывать, каждый квартал акциз менять и объяснять все это покупателям

Ответить
  • Практик
08.09.16 11:28

Правильное решения. От этого абсурда страдают только бухгалтера АЗС.

Ответить
  • Ия
08.09.16 16:15

Ой, ну что вы, так интересно каждый день по сто шт накладных делать да еще по 5 - 10 литров

Ответить
  • natalka)
09.09.16 12:56

Пояснювальна записка "цікава". Схоже що Міністр фінансів взагалі не в курсі з якою метою вводився цей "роздрібний" акциз. Основна причина була - поповнити "місцеві" бюджети, а якщо приймуть цей Законопроект - то гроші підуть в державний. Єдина користь - дійсно суттєво полегшиться робота бухгалтерів АЗС-ок.

Ответить
  • Buhgalter
10.09.16 16:17

Очень правильное решение.

Ответить
  • Роман
16.09.16 10:01

Підтримуємо ЄДИНУ петицію про скасування алкогольно-тютюнової звітності.Потрібно оперативно зібрати 25000 підписів.Від наших зусиль залежить прийняття законопроекту № 4958 в цілому.Максимальний репост та підтримка!!!https://petition.president.gov.ua/petition/28631

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям