Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


24.09.16
1522 3 Печатать

Визначено порядок отримання державними виконавцями винагороди

Дане рішення прийнято з метою визначення порядку отримання державними виконавцями винагороди та встановлення розміру основної винагороди приватного виконавця відповідно до частини другої статті 14, частини третьої статті 31 Закону України "Про органи та осіб, які здійснюють примусове виконання судових рішень і рішень інших органів".

Постанова КМУ від 08.09.2016 р. № 643 передбачає, що у разі фактичного виконання (повного або часткового) виконавчого документа майнового характеру державним виконавцям виплачується винагорода, розмір якої встановлюється у відсотковому відношенні до стягнутої з боржника суми або вартості майна боржника, переданого стягувачу за виконавчим документом (2 відсотки - державному виконавцю, на виконанні у якого перебував виконавчий документ, 0,5 - керівнику органу державної виконавчої служби та його заступникам, яким безпосередньо підпорядкований державний виконавець).

За виконання виконавчого документа немайнового характеру державний виконавець отримує винагороду в розмірі однієї мінімальної заробітної плати, якщо боржником за виконавчим документом є фізична особа, та двох мінімальних заробітних плат, якщо боржником за виконавчим документом є юридична особа. Розмір основної винагороди приватного виконавця складає 10 відсотків від стягнутої з боржника суми або вартості майна боржника, переданого стягувачу за виконавчим документом, а за виконання виконавчого документа немайнового характеру - дві мінімальні заробітні плати, якщо боржником за виконавчим документом є фізична особа, та чотири мінімальні заробітні плати, якщо боржником за виконавчим документом є юридична особа.

Постанова Уряду забезпечить належну мотивацію державних та приватних виконавців, що сприятиме ефективній роботі органів державної виконавчої служби та приватних виконавців, своєчасності та повноті виконання рішень судів та інших органів (посадових осіб).

По материалам КМУ
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • gurman111
24.09.16 16:13

Круто..... Будут у должников физ лиц квартиры отбирать за неуплату, 10% от долга....нормальненько.

Ответить
  • болик
26.09.16 14:00

Мне бывший должен алименты почти 100000грн "выконавча служба " них..... неделала на протяжении более 10 лет даже умудрились закрыть дело и сдать в архив, пришлось сними серьезно поговорить , нанять адвоката- стоит денег, потому что нехотели востанавливать дело доставать их архива, а ребенку нет еще 18 лет .Мне кто заплатит за понесенные материальные затраты, молчу про моральные как они сомною разговаривали. так еще умудрились прислать мне письмо в котором написали что я должна заплатить алименты непонятно кому и явиться к ним , Вот я и пришла а там оказалось "цирк уехал а клоуні остались"

Ответить
  • болик
26.09.16 14:03

Ранше брали с "ВИНОВНЫХ " а теперь с "ПОТЕРПЕВШИХ"

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям