Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


23.09.16
2465 0 Печатать

При списанні грошової кредиторської заборгованості по імпортованих товарах податковий кредит із ПДВ не коригуємо

ДФСУ в листі від 29.08.2016 р. № 18616/6/99-99-15-03-02-15 повідомляє: під час списання кредиторської заборгованості, яка виникла при імпорті товарів, розрахунки з постачальником-нерезидентом за які не проведено, сума компенсації вартості товарів не змінюється та повернення сум ПДВ, сплачених при ввезенні товарів, не відбувається.

Тож під час списання кредиторської заборгованості, яка виникла при ввезенні товарів на митну територію України, розрахунки з постачальником-нерезидентом за які не проведено, об’єкт обкладення ПДВ не виникає та підстав для коригування податкового кредиту, сформованого на підставі отриманої митної декларації, немає.

Водночас у разі списання кредиторки за вітчизняними товарами підхід податківців протилежний: коригувати податковий кредит потрібно (див., наприклад, лист ДФСУ від 29.08.2016 р. № 18609/6/99-99-15-03-02-15).

Така лояльність у випадку списання кредиторки по імпортних товарах із боку контролюючих органів обумовлена тим, що водночас із правом на відображення податкового кредиту імпортери товарів зобов’язані нарахувати й сплатити податкові зобов’язання з ПДВ (пп. 3 п. 180.1 ПКУ).

По материалам Інтерактивна бухгалтерія
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям