Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


28.09.16
4118 12 Печатать

Чи можна прописати в статуті ОСББ можливість спрямовувати дохід на виплати працівникам за цивільно-правовими договорами

ГУ ДФС в Одеській області в листі від 16.09.2016 р. № 2042/10/15-32-12-01-14 зазначило: передбачення в статуті ОСББ можливості розподілу отриманих доходів (прибутків) або їх частини серед засновників (учасників), членів такої організації, працівників, членів органів управління й інших пов'язаних із ними осіб шляхом виплат по договорах цивільно-правового характеру є некоректним.

Адже нарахування ЄСВ проводиться на винагороду не за всіма договорами цивільно-правового характеру, а лише за тими, які передбачають використання праці громадян (договори підряду). А відтак, запропоноване положення статуту не відповідає абз. 3 пп. 133.4.1 ПКУ.

По материалам Інтерактивна бухгалтерія

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Надежда
28.09.16 07:58

А что это за гражданско-правовые договора. , по которым не передбачають використання праці громадян?

Ответить
  • гоша
28.09.16 08:31

Как то не понятно по поводу ГПД. По ст 133.4.1ПКУ ОСББ не имеет право делать"... передачу активів одній або кільком неприбутковим організаціям відповідного виду...". При этом в этой статье ничего не сказано про ГПД с физлицами. Тогда , что значит "...є некоректним...". Что то "намудрили" в ГУ ДФС в Одесской области"...ст.133.4.1. Неприбутковим підприємством, установою та організацією є підприємство, установа та організація (далі - неприбуткова організація), що одночасно відповідає таким вимогам: утворена та зареєстрована в порядку, визначеному законом, що регулює діяльність відповідної неприбуткової організації; установчі документи якої містять заборону розподілу отриманих доходів (прибутків) або їх частини серед засновників (учасників), членів такої організації, працівників (крім оплати їхньої праці, нарахування єдиного соціального внеску), членів органів управління та інших пов'язаних з ними осіб; установчі документи якої передбачають передачу активів одній або кільком неприбутковим організаціям відповідного виду або зарахування до доходу бюджету у разі припинення юридичної особи (у результаті її ліквідації, злиття, поділу, приєднання або перетворення). Положення цього абзацу не поширюється на об'єднання та асоціації об'єднань співвласників багатоквартирних будинків; внесена контролюючим органом до Реєстру неприбуткових установ та організацій.

Ответить
  • ГПХ
28.09.16 09:09

Оренда.

Ответить
  • Шо это
28.09.16 09:10

Причём здесь ЕСВ к розподілу доходів?

Ответить
  • ок
28.09.16 10:21

ОСББ нанимает людей на выполнение каких-то робот согласно статутной деятельности. Почему оно не может заплатить им по ГПД?! Может! Как я понимаю этот вопрос.

Ответить
  • ок
28.09.16 10:23

только тогда это не сотрудники, а непосредственно нанятые люди на выполнение определенных работ за определенное количество времени.

Ответить
  • бублик
28.09.16 10:35

Некорректно заключать ГПД и сливать деньги руководству ОСМД и людям с ними связанным? С одной стороны правильно, а с другой стороны - некорректным названо заключать договора с членами ОСМД - жителями на оказание каких-то услуг за деньги... Вот всегда так, через одно место.

Ответить
  • Наталья
28.09.16 11:12

А почему член ОСМД -житель не может по договору ГПД выполнить какие нибудь работы, на пример починить электрику в щитке????

Ответить
  • Оксана
28.09.16 12:31

Отриманий дохід не можна розподіляти: установчі документи якої містять заборону розподілу отриманих доходів (прибутків) або їх частини серед засновників (учасників), членів такої організації, працівників (крім оплати їхньої праці, нарахування єдиного соціального внеску), членів органів управління та інших пов'язаних з ними осіб. Оце вони мабуть хотіли сказати.

Ответить
  • ИринаМ
28.09.16 12:41

У нас жек по гпд нанимает косильщика травы, на целый год такой работник точно не нужен, а на два раза в месяц в летний период. Но может для жека другое правила

Ответить
  • Гоша
28.09.16 13:10

Оксана, согласитесь, что как то необоснованно ущемляют права "... членів такої організації..." (ОСББ), на предмет выполнения работ по ГПД. Непонятно, почему законодатель ограничил жителей ОСББ в реализации своего желания качественно сделать ремонт в ББ?

Ответить
  • Helen
28.09.16 22:47

Не видя самого текста письма на которое отвечает налоговая сложно сказать о чем идет речь. Судя по всему ОСМД решило схитрить и поделить доходы. Работаю в ОСМД с 2008г. и часто нанимали людей по ГПД для выполнения отдельных работ, о чем уведомляли налоговую. Никаких претензий нет.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям