Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


04.10.16
2185 0 Печатать

Чи потрібно складати акцизні накладні при здійсненні операцій із реалізації пального, що оподатковуються за нульовою ставкою акцизу

ДФСУ в листі від 22.09.2016 р. № 20647/6/99-99-12-03-03-15 нагадала: у суб’єкта господарювання в разі реалізації ним бензолу (код УКТ ЗЕД 2707 10 90 00) на внутрішній ринок України з дотриманням норм п. 229.6 ПКУ за нульовою ставкою акцизного податку підприємству, включеному в Перелік підприємств, які отримують або ввозять на митну територію України речовини, що використовуються як компоненти моторних палив, для використання як сировини під час виробництва в хімічній промисловості, затверджений постановою Кабміну від 04.03.2013 р. № 158, у межах установлених квот, податкове зобов’язання зі сплати акцизного податку не виникатиме.

Водночас контролери наголосили: оскільки підприємство здійснює реалізацію пального, то така реалізація провадиться з оформленням акцизних накладних.

За результатами звітного (податкового) місяця подається декларація акцизного податку з поданням Розшифровки оборотів, які не підлягають оподаткуванню, звільняються від оподаткування, оподатковуються за нульовою ставкою (додаток 4 до декларації акцизного податку), за формою, затвердженою наказом Мінфіну від 23.01.2015 р. № 14.

У графі 11 Розшифровки зазначається сума акцизного податку, не сплачена з операцій, що оподатковуються за нульовою ставкою.

При утворенні надміру сплаченого акцизного податку кошти підлягають поверненню платнику відповідно до ст. 43 ПКУ.

По материалам Інтерактивна бухгалтерія
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям