Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


24.10.16
2343 0 Печатать

Власна сільгосппродукція у платника спецрежиму ПДВ — єдино податника

Податківці нагадали, що для спецрежиму ПДВ сільськогосподарськими є товари, зазначені у товарних групах 1 — 24, товарних позиціях 4101, 4102, 4103, 4301 згідно з УКТ ЗЕД, якщо вони вирощуються, відгодовуються, виловлюються або збираються (заготовляються) безпосередньо платником ПДВ — їх виробником.

Своєю чергою, для єдиноподатників четвертої групи сільгосппродукція — це продукція/товари, що підпадають під визначення груп 1 — 24 УКТ ЗЕД. При цьому такі товари/продукція мають вирощуватись, відгодовуватись, виловлюватись, збиратись, виготовлятись, вироблятись, перероблятись безпосередньо виробником цих товарів/продукції. А продукти обробки та переробки цих товарів (продукції) відносять до сільгосппродукції, якщо вони були придбані або вироблені на власних або орендованих потужностях (площах) для продажу, переробки або внутрішньогосподарського споживання.

Тож на операції з реалізації великої рогатої худоби живою вагою або у вигляді продуктів переробки, отриманих у результаті забою худоби, розповсюджується дія спецрежиму за умови підтвердження, що молодняк, придбаний у інших суб’єктів господарювання, вирощувався та відгодовувався безпосередньо платником податку відповідно до технічних умов.

А доходи, отримані від реалізації такої продукції, включаються до суми доходу сільгоспвиробника — єдиноподатника четвертої групи, отриманого від реалізації сільгосппродукції власного виробництва та продуктів її переробки.

Лист ГУ ДФС у Миколаївській області від 03.10.2016 № 3037/10/14-29-12-01-10

По материалам Головбух24
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям