Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


25.10.16
3460 1 Печатать

Чи підлягають відображенню в податковій декларації з ПДВ отримані платником податку роялті?

Податківців запитали: чи підлягають відображенню в податковій декларації з ПДВ отримані платником податку роялті?

Відповідь була наступною. Згідно з п.п. 196.1.6 п. 196.1 ст. 196 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) не є об’єктом оподаткування операції, зокрема з виплат дивідендів, роялті у грошовій формі або у вигляді цінних паперів, які здійснюються емітентом.

Відповідно до п.п. 6 п. 3 розд. V Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 28.01.2016 № 21, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 29.01.2016 за № 159/28289 із змінами та доповненнями, у рядку 5 податкової декларації з податку на додану вартість (далі – декларація) вказуються обсяги операцій, зокрема з постачання товарів/послуг, які відповідно до ст. 196 ПКУ включені до переліку операцій, що не є об’єктом оподаткування.

Враховуючи те, що отримання роялті у грошовій формі не є об’єктом оподаткування ПДВ, тому вказані операції підлягають відображенню у рядку 5 декларації.

По материалам Категорія 101.20 "ЗІР"

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Сергей
25.10.16 09:20

И опять - 25... Тема отражения роялти в НДС декларации разъяснялась давно и каждый раз то отражаем, то не отражаем вообще, поскольку роялти - это ПЛАТЕЖ (ст.14.1.225. ПКУ), а не товар/работа/услуга... А в рядок 5 включаются "...постачання товарів/послуг, які відповідно до ст. 196 ПКУ ...."Поэтому у меня остаются глубокие сомнения в правильности (и ОКОНЧАТЕЛЬНОСТИ) нового разъяснения. Статья 196 ПКУ большая, и в ней действительно много отдельных пунктов посвящено товарам/послугам.Кто как думает? или кто отражал роялти в деке - поделитесь мнением.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям