Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


28.10.16
3553 8 Печатать

Протягом якого строку контролюючий орган повинен підписати договір про визнання електронних документів?

Інструкцією з підготовки та подання податкових документів в електронному вигляді засобами телекомунікаційного зв’язку, затвердженою наказом ДПА України від 10.04.2008 № 233, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 16.04.2008 за № 320/15011 (далі – Інструкція), визначено текст примірного договору про визнання електронних документів. Згідно з розділом 6 договору зазначений договір діє до закінчення строку чинності посилених сертифікатів відкритих ключів. Якщо платник податків подає до контролюючого органу нові посилені сертифікати електронних цифрових підписів (далі – ЕЦП), цей договір вважається пролонгованим до закінчення терміну чинності нових посилених сертифікатів ключів.

Відповідно до ст. 181 Господарського кодексу України від 16 січня 2003 року № 436-IV зі змінами та доповненнями (далі – Кодекс) господарський договір за загальним правилом викладається у формі єдиного документа, підписаного сторонами. Допускається укладення господарських договорів у спрощений спосіб, тобто шляхом обміну листами, факсограмами, телеграмами, телефонограмами тощо, а також шляхом підтвердження прийняття до виконання замовлень, якщо законом не встановлено спеціальні вимоги до форми та порядку укладення даного виду договорів.

Проект договору може бути запропонований будь-якою із сторін. У разі якщо проект договору викладено як єдиний документ, він надається другій стороні у двох примірниках.

Сторона, яка одержала проект договору, у разі згоди з його умовами оформляє договір відповідно до вимог частини першої ст. 181 Кодексу і повертає один примірник договору другій стороні або надсилає відповідь на лист, факсограму тощо у двадцятиденний строк після одержання договору.

За наявності заперечень щодо окремих умов договору сторона, яка одержала проект договору, складає протокол розбіжностей, про що робиться застереження у договорі, та у двадцятиденний строк надсилає другій стороні два примірники протоколу розбіжностей разом з підписаним договором.

Таким чином, контролюючий орган повинен у двадцятиденний термін з моменту отримання договору про визнання електронних документів підписати його або надати вмотивовану відмову в укладанні такого договору.

Для прискорення укладання договору про визнання електронних документів для платників податків реалізована можливість укладання електронного договору, без відвідування районних інспекцій. У такому випадку договір «Про визнання електронних документів» засобами телекомунікаційного зв’язку надсилається на електронну адресу zvit@sta.gov.ua, при цьому строк його укладення не перевищує 5-ти робочих днів.

З цим та іншими роз’ясненнями можна ознайомитися у Загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі ДФС України (дане роз’яснення у категорії 135).

По материалам Територіальні органи ДФС в Івано-Франківській області
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Галина
28.10.16 09:37

Бывает и превышают срок 5-ти дней, приходится звонить и выяснять, когда же подпишут.

Ответить
  • ЛАРИСА
28.10.16 09:59

У меня 22.10 закончились бесплатные ключи, 24.10 были уже новые и в течении часа после отправки договора пришла к нему вторая квитанция. И ни каких проблем. В понедельник я уже регила НН

Ответить
  • Одесситка
28.10.16 10:47

8 рабочих дней вылились в парализацию работы предприятия на 2 недели...И никаких оправданий.

Ответить
  • Мира
28.10.16 11:34

В Житомире на конец 5 дня подписывают, дозвониться, ускорить невозможно :(

Ответить
  • Марта
28.10.16 11:46

У нас последний договор был отправлен 23.08, а налоговая подписала 5.09. Рабочих-9, календарных - 14. На протяжении всего периода звонили в налоговую. То начальника нет, то занят...мол решает только он. Звонили на Пульс по поводу 5 раб. дней. Там "успокоили", что нет никаких 5 рабочих, а есть 20 календарных, мол налоговая имеет право.Вот такие работники. Результат - несколько просроченных налог. накладных.

Ответить
  • Марина
28.10.16 12:22

Вот интересно, почему для них РАБОЧИЕ дни, а для нас КАЛЕНДАРНЫЕ. Неужели, чтобы нажать на кнопку надо АЖ 5 рабочих дней.

Ответить
  • Татьяна
28.10.16 13:58

Раньше быстро подписывали, а сейчас меньше 5 дней " и не подходите" , при это и дозвониться не реально, пришлось ехать , сроки по регистрации налоговых поджимали, приезжаем ,сидят чай пьют, на вопрос почему так долго, ответ- жалуйтесь в ВР они же сократили кол. сотрудников , мы ничего не успеваем, кроме как чай попить

Ответить
  • Груша
28.10.16 15:13

Да-а-а-а-а-а! А на регистрацию НН отведено 15 дней. Календарных! Наш законодатель, как всегда, превзошел самого себя!

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям