Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


16.12.16
2442 1 Печатать

Чи враховується уточнене значення рядка 21 податкової декларації з ПДВ, уточнення якого у майбутніх звітних (податкових) періодах впливало на значення рядка 18 чи рядка 20.2, у податковій декларації з ПДВ за звітний період, у якому подано такий уточнюючий?

Фахівців ДФСУ запитали: чи враховується уточнене значення рядка 21 податкової декларації з ПДВ, уточнення якого у майбутніх звітних (податкових) періодах впливало на значення рядка 18 чи рядка 20.2, у податковій декларації з ПДВ за звітний період, у якому подано такий уточнюючий?

Відповідь була наступною. Відповідно до п. 50.1 ст. 50 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI (далі – ПКУ) у разі якщо у майбутніх податкових періодах (з урахуванням строків давності, визначених ст. 102 ПКУ) платник податків самостійно (у тому числі за результатами електронної перевірки) виявляє помилки, що містяться у раніше поданій ним податковій декларації (крім обмежень, визначених цією статтею), він зобов’язаний надіслати уточнюючий розрахунок до такої податкової декларації за формою чинного на час подання уточнюючого розрахунку.
    
Пунктами 5 та 6 розд. VI Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 28.01.2016 № 21, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 29.01.2016 за № 159/28289, визначено, що у разі виправлення значення рядка 21 декларації, яке у майбутніх звітних періодах не вплинуло на значення рядка 18 чи рядка 20.2, уточнюючий розрахунок подається за один звітний період, в якому вносяться відповідні зміни.
    
 У разі виправлення значення рядка 21 декларації, яке у майбутніх періодах впливатиме на значення рядка 18 чи рядка 20.2, уточнюючий розрахунок подається за кожний звітний період, у якому значення рядка 21 декларації впливало на значення рядка 18 чи рядка 20.2.
     
При цьому значення графи 6 рядка 21 уточнюючого розрахунку (як збільшення, так і зменшення) враховується у рядку 16.2 декларації за той звітний період, у якому такий уточнюючий розрахунок вперше вплинув на значення рядка 18 чи рядка 20.2.
     
У податковій декларації з ПДВ за звітний період, в якому подано уточнюючий розрахунок до податкової декларації з ПДВ, уточнення якого у майбутніх звітних (податкових) періодах впливало на на значення рядків 18 чи 20.2, враховується значення рядка 21 податкової декларації з ПДВ за попередній звітний період, з урахуванням уточнюючого розрахунка, поданого за такий попередній звітний період (за умови його подання).

По материалам Категорія 101.20 "ЗІР"

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Ф
18.12.16 08:04

Если подать уточненку с пропущенной НН за 1095 дней, проверка припрётся?

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям