Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


18.12.16
1847 1 Печатать

Чи підлягають нотаріальному посвідченню договори що підтверджують право власності на транспортні засоби, які ввозяться громадянами на митну територію України?

Відповідно до частини першої ст. 377 Митного кодексу України від 13 березня 2012 року № 4495-VI зі змінами і доповненнями товари за товарними позиціями 8701 - 8707, 8711, 8716 згідно з УКТ ЗЕД (далі – ТЗ), які підлягають державній реєстрації, при ввезенні громадянами на митну територію України або надходженні на митну територію України на адресу громадян у несупроводжуваному багажі або вантажних відправленнях для вільного обігу, незалежно від їх вартості, підлягають письмовому декларуванню та митному оформленню в порядку, встановленому центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну податкову і митну політику, з оподаткуванням ввізним митом за повними ставками Митного тарифу України, акцизним податком і податком на додану вартість за ставками, встановленими Податковим кодексом України.

Правила митного контролю та митного оформлення ТЗ, що переміщуються громадянами через митний кордон України, затверджені наказом Державної митної служби України від 17.11.2005 № 1118, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 25.11.2005 за № 1428/11708 зі змінами та доповненнями (далі – Правила № 1118).

Так, п. 1 розд. ІІІ Правил № 1118 передбачено, що при ввезенні ТЗ на митну територію України його власник або вповноважена особа представляє уповноваженій посадовій особі митниці ДФС, у зоні діяльності якої розташований пункт пропуску через державний кордон України, ТЗ для здійснення митного огляду й подає оригінали та ксерокопії документів, що підтверджують право власності на ТЗ або користування ним (у тому числі з правом розпорядження).

До документів, що підтверджують право власності на ТЗ, які придбані (отримані) у громадян чи підприємств, відносяться, зокрема, засвідчені нотаріально в країні придбання або в консульських установах чи в посольствах України договори купівлі-продажу, міни чи дарування тощо (п. 1 розд. І Порядку № 1118).

З цим та іншими роз’ясненнями можна ознайомитися у Загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі ДФС України (дане роз’яснення у категорії 214.05).

По материалам ГУ ДФС в Івано-Франківській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Белка
19.12.16 14:26

Это имеет отношение к ввозу автомобилей по сниженным акцизам?

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям