Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


23.12.16
5735 9 Печатать

Ніна Южаніна про передачу Мінфіну податкових баз даних

Верховна Рада ухвалила з урахуванням пропозицій Комітету законопроект №5368 «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо поліпшення інвестиційного клімату в Україні)». Робота над цим документом тривала кілька місяців і в останні дні була бурхливою та виснажливою.

Особливу увагу, серед іншого, в усіх викликає запровадження контролю Міністерства фінансів над податковими базами даних та інформаційними ресурсами, що належать ДФС. Як показала практика, ні ДФС, ні Мінфін на сьогодні функціонально не готові до цього кроку. Проблема з податковими інформаційними ресурсами настільки глибока, що спочатку необхідно розібратись, що вони насправді собою являють. Для цього Кабінету Міністрів доручено до 1 липня 2017 р. провести належний аудит податкових баз даних та інформаційних ресурсів, що використовуються контролюючими органами.

Це щонайменше дасть можливість спланувати заходи щодо створення реальної системи контролю Міністерством фінансів над податковими інформаційними ресурсами, запровадження якої не створить функціональний колапс податкової системи в Україні, коли стару систему буде зруйновано і всі — і контролюючі органи, і платники податків — постануть перед дилемою неможливості швидкого та якісного запуску нової системи електронних сервісів. У цьому випадку повинен спрацювати принцип «не нашкодь», тому популізм тут є особливо небезпечним.

Серед інших змін: повноцінне функціонування електронного кабінету платника податків; обмеження функціоналу районних податкових інспекцій лише сервісними функціями, започаткування процедури оприлюднення на сайті ДФС єдиного реєстру індивідуальних податкових консультацій; запровадження нарешті єдиного публічного реєстру поточних заяв на відшкодування ПДВ та багато інших, самих по собі, може, й незначних, на перший погляд, змін та новацій, але в цілому спрямованих на реальне реформування системи адміністрування податків в Україні.

Зазначені зміни не є комплексною податковою реформою в класичному розумінні, але їх втілення в життя спрямоване на подолання інституційних перешкод для проведення реформи адміністрування податків в Україні.

Щиро вдячна всім, хто в цей надважкий період законотворчості допомагав словом чи ділом! Всім хто просто висловлював свою підтримку, хто був небайдужим та щирим у своїх переконаннях, дякую! Щиро ДЯКУЮ, друзі! Наснаги всім нам, витримки, терпіння та толерантності!!!

По материалам Ніна Южаніна офіційний сайт

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Учетное Дело
23.12.16 09:39

Цирк. Особенно понравилось "... що спочатку необхідно розібратись, що вони насправді собою являють."

Ответить
  • Джур
23.12.16 11:26

Вот мне интересно, а чем они всё это время занимались, если эти дебилы не знают, что на самом деле представляют собой налоговые базы?! Какой бардак!

Ответить
  • ок
23.12.16 12:10

Мы передадим базы. А что это такое мы потом как-нибудь разберемся ))))

Ответить
  • Яна
23.12.16 12:11

"Робота над цим документом тривала кілька місяців і в останні дні була бурхливою та виснажливою". Теперь нашим солнцеликим надо бурхливо и виснажливо відпочити, пару месяцев как минимум.

Ответить
  • Фу
23.12.16 15:52

Вот так вот люди работают с тем , о чем даже представления не имеют. Проблема з податковими інформаційними ресурсами настільки глибока, що спочатку необхідно розібратись, що вони насправді собою являють. Что же вы делали все это время?

Ответить
  • Ох
26.12.16 15:57

Виснажливо працювали, людина ж пише про це, а бази то таке, то нам потім розбиратись, що вони там на рехвормували... За 25 років роботи такої срамоти ще ну було, а я думала, що то Азіров, а тут ще "кращі", кращі із кращіх. Не тямлять, що роблять, Господи вибач іх, а нас помилуй від таких рехворматорів.

Ответить
  • зверь
23.12.16 16:42

Порадіємо за них вони нарешті розберуться. А то ми з вами тут в шаради граємося коли здаємо декларації. Глибину поміряють і може перестануть без кінця та краю заглиблюватись і дочекаємося того яскравого неповоротного моменту коли буде все одинаковим, що в податковому, що в бухгалтерському обліках. Позбудимося усіляких дрібничок накшталт різниць і т.д.і т.п. бо скільки можна товариші городи городити і працювати сьогодні так, а завтра ось так. Дістало в край усе, що хочется залишити професію назавжди. Всі з оточення на роботі вважають істеричкою і ненормальною, що чіпляється аби було чого. Мінфіну бажаю наснаги опановуйте те, чого зрозуміти вкрай тяжко, а коли опануєте може прийде час і на покращення. Тільки маленька ремарочка в межах закону і в адекватні терміни. Хочу жити і працюват спокійно і хочу щоб моя країна процвітала.

Ответить
  • Мари
24.12.16 17:45

Значит приват за две ночи можно, а с базами дфс и за пол года не готови???

Ответить
  • Ох
26.12.16 16:00

Точно подметили!

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям