Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


30.12.16
3158 17 Печатать

Павло Розенко: Уряд ніколи не буде говорити з бізнесом мовою ультиматумів, але рішення щодо підвищення мінімальної зарплати до 3200 грн бізнес чітко має виконати

Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко під час селекторної наради закликав представників недержавного сектору економіки забезпечити на своїх підприємствах підвищення рівня мінімальної зарплати з 1 січня 2017 року до 3200 гривень.

«Уряд нікого не збирається лякати, Уряд ніколи не говорив із бізнесом із позиції сили чи ультиматумів. Це не наш стиль. Перевірки, штрафи, тиск - не є і не повинні стати формою співпраці між владою і бізнесом. Тільки діалог, допомога і сприяння. Але з іншого боку – чітке виконання представниками бізнесу тих законів, які сьогодні ухвалені на рівні держави», - сказав він.

«Адже податки, соціальні внески мають бути сплачені вчасно і в повному обсязі, - наголосив Віце-прем’єр. - Бо коли ми чуємо закиди про низькі пенсії, ми повинні чітко розуміти, що бюджет Пенсійного фонду у нас формується за рахунок сплати податків працюючих людей. І тому не може бути високих пенсій в країні де 50% людей, які працюють, не сплачують податків, або сплачують їх в неповному обсязі. І саме над цим  ми будемо працювати спільно з бізнесом».

Павло Розенко зазначив, що питання підвищення мінімальної зарплати Уряд опрацьовував спільно із соціальними партнерами – профспілками і роботодавцями. «І так само спільно з соціальними партнерами ми маємо реалізувати ці ідеї в повному обсязі», - підкреслив він.

По материалам КМУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • З облегченням
30.12.16 09:19

Про легкість оформлення субсидій ми теж чули.

Ответить
  • 11
30.12.16 11:25

З облегченням, А в чем проблема? Или заполнить две бумажки и отправить их можно даже почтой. Это настолько трудно? Это называется писать лишь бы писать.

Ответить
  • лю-лю
30.12.16 13:39

11, вы не понимаете в чем проблема, значит вы с этим совсем не сталкивались. У меня мама получала субсидию в прошлом году (сдали две бумажки - это правда), на этот год уже никаких бумажек сдавать не надо было - субсидия должна была быть насчитана автоматически. Уже 30.12, а субсидии нет. Я уже звонила на гарячую правительственную линию, оставляла свое обращение. Прошел месяц после обращения и мне ответили, что соцслужба продлила еще на месяц рассмотрение этот вопрос. Это что - нет денег, нет людей, нет желания? Зато везде расказывают про упрощение оформления субсидий.

Ответить
  • 11
30.12.16 14:11

лю-лю, Перерасчет идет порядка полутора месяца это из собственного опыта. Я просто заплатил один месяц примерно также как платил при субсидии, а на следующий месяц субсидия была начислена за два месяца, поэтому переживать я думаю не стоит.

Ответить
  • Таша
30.12.16 15:26

11, субсидии - зло. 2017 год последний для субсидиантов. И то - не полный.

Ответить
  • Oleg7
30.12.16 09:44

"ніколи не буде говорити мовою ультиматумів, але..." ультиматум 1: мінзарплата 3200 маєте виконати. Ця нехороша людина сама собі ж протирічить

Ответить
  • Oleg7
30.12.16 09:53

Власне, питання не в самій мінзарплаті, а в прив’язці до неї ЄСВ. Очевидно, що потрібно було змінити прив’язку хоча б на прожитковий мінімум, який вдвічі менший за мінзарплату. Тож саме прийняття таких законів без їх підтримки малим бізнесом і є формою ультиматуму, що тепер всі ФОП платитимуть в бюджет вдвічі більше!

Ответить
  • Таша
30.12.16 15:30

Oleg7, какой тогда смысл? 1. ЕСВ было уменьшено. 2. Призывы поднять при этом з/п работникам остались лишь призывами. 3. ЕСВ поднимать нельзя -"бизнесклимат ухудшается". 4. Осталось волевым решением поднять з/п.Все это напоминает усилия 1985-1991 провести перестройку сверху. Аминь

Ответить
  • Економіст
30.12.16 10:12

Адміністративні корупційні засоби котрими влада діє не привели і не приведуть до успіху.В Україні 26 млн.чол. працездатного віку .і тільки 10 млн платять внески в Пенсійний Фонд через ЄСВ .Одже 62% працездатних не поповнють Пенсійний Фонд. Таким чином ЄСВ (єдиний соціальний внесок) є неефективним . Частина громадян не платить ЄСВ через недовіру до держави .частина не може платити через свою бідність.Тому варто переходити на виплату пенсій за рахунок бюджету .а ЄСВ відмінити ,Недостачу коштів поповнити за рахунок збільшення інших податків. Наприклад платниками ПДВ є всі громадяни країни .при покупці товарів і послуг. Поступово держава візьме на себе обовязок виплачувати тільки мінімальну пенсію за рахунок бюджету, з початку відміни ЄСВ всім громадянам працездатного віку починається умовне нарахування стажу як при сплаті внесків для мінімальної пенсії.. Якщо людина хоче мати більшу чим пенсію повинна,добровільно поповнювати свій рахунок в Пенсійному Фонді. Щоб повернути довіру людей до Пенсійного Фонду потрібно провести кілька кроків. 1) Одержані внески Пенсійним Фондом направляти на покупку землі с-г призначення у пайовиків котрі хочуть її продати. Здача землі Пенсійним Фондом сільгоспвиробникам в оренду є надійним джерелом постійних і гарантованих доходів.вона не обезцінюється 2) Кожного року Пенсійний Фонд має збільшувати залишки внесків на величину не меншу за рівень інфляції за попередній рік, чим не допуститься знецінення коштів. 3)Після виходу на пенсію пенсіонер самостійно вирішує в якій пропорції одержувати накопичену суму.при цьому залишок невиплачених коштів в разі смерті переходить нащадкам. 4) Гарантом цих виплат має бути Державний бюджет Такими діями можна "вбити три зайці"- завершити земельну реформу ,пенсійну ,і значно вивести зарплату з тіні.

Ответить
  • Киев
30.12.16 12:18

Економіст, Вы меня простите, но повторюсь - учите историю. До переворота 1917 у земли были владельцы. Землю отобрали, часть народа заморили голодом, завезли всякий сброд. Потом ЧУЖУЮ землю поделили между Шариковыми, которые типа ее обрабатывали. Теперь Вы предлагаете купить за счет МОИХ взносов в ПФ землю, которая принадлежала МОИМ предкам у потомков люмпена?

Ответить
  • Економіст
30.12.16 14:56

Киев, А як Ви представляєте завершення земельної реформи.?

Ответить
  • Киев
30.12.16 15:42

Економіст, мы не можем вводить частную собственность на землю - так как сразу пойдут иски от настоящих собственников земли - очень многие из тех, кто покинул Украину в начале прошлого века имеют на нее документы. Таким образом - только долгосрочная аренда (как в большинстве европейских стран). Право на аренду - на аукционе. Дело в том, что после распада совка, наши керманычи, чтобы легализовать украденное, решили сделать всех соучастниками и провели грандиозную аферу под названием "взять и поделить" (приватизация). Теперь как-то надо откатывать назад, возвращать землю в госсобственность через астрономические налоги на землю, запрет наследования и тп...Это очень сложно и болезненно....

Ответить
  • КенгурУ
30.12.16 10:14

Толстый гуру.

Ответить
  • Натали
30.12.16 10:28

Недавно была новость "Гройсман пригрозил бизнесу штрафами за невыполнение требований по зарплатам". Как то не вяжется с заявлениями Розенка

Ответить
  • Кузя
30.12.16 12:11

Натали, новости еще и не так можно назвать, вообще-то. Например" Гройсман душит бизнес". Так что же, в тюрьму его за тяжкие телесные, потому что так новость журналисты назвали?

Ответить
  • Александр
30.12.16 11:18

Who is John Galt?

Ответить
  • Виктория
30.12.16 12:28

Диалог-это разговор двух или нескольких лиц. Власть ведет монолог с угрозами.Никто не спрашивает бизнес

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям