Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


05.01.17
4143 2 Печатать

При торгівлі в магазині на ринку працювати на першій групі „спрощенки” не можна

В Головному управлінні ДФС у Луганській області повідомили, що згідно з п. 291.4 ст. 291 Податкового кодексу України до першої групи платників єдиного податку відносяться фізичні особи – підприємці, які не використовують працю найманих осіб, здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торговельних місць на ринках та/або провадять господарську діяльність з надання побутових послуг населенню і обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 300 тис. грн.

Згідно з п. 1.8 Інструкції щодо заповнення форми державного статистичного спостереження №12-торг «Про наявність і використання торгової мережі на ринках та реалізацію сільськогосподарської продукції на них» торгове місце – площа, відведена для розміщення необхідного для торгівлі інвентарю (вагів, лотків тощо) та здійснення продажу продукції з прилавків (столів), транспортних засобів, причепів, візків (у тому числі ручних), у контейнерах, кіосках, палатках тощо. До торгових місць на ринках не належать магазини та об’єкти ресторанного господарства.

Отже, фізична особа – підприємець, яка здійснює роздрібний продаж товарів в магазині, розташованому на території ринку, не може бути платником єдиного податку першої групи.                             

По материалам ГУ ДФС у Луганській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • бурундук
05.01.17 10:45

Прикольно, сначала в целях повышения качества обслуживания уничтожили рынки и настроили свои фиговые домики, там аренда не хилая, так теперь еще и первая группа не светит с морковкой да буряком....Супер. Не мытьем-так катаньем уничтожим все что приносит доход государству и портит жизнь монополисту...

Ответить
  • Гоша
05.01.17 11:13

Как то однобоко ДФС у Луганській області подошли к трактовкам понятия "торгове місце...". Надо было н6аряду с понятием "торгове місце" дать понятие "магазин" и выделить отличительные черты этих объектов. В документе №12-торг «Про наявність і використання торгової мережі на ринках та реалізацію сільськогосподарської продукції на них" понятия "магазин" не дано. Таким образом отличия "торгове місце" от "магазина" не опредеплены. По этому посыл налоговой, что нельзя работать на первой группе в "магазине" на рынке - не имеет оснований

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям