Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


11.01.17
3306 6 Печатать

Ніна Южаніна: Щодо ситуації із блокуванням Держказначейством додаткових рахунків сільгосптоваровиробників у СЕА ПДВ

Ця подія набула неабиякого розголосу, оскільки рахунки вже заблоковано, про що свідчить повідомлення на офіційному сайті Держказначейства від 5 січня із посиланням на листи Державної фіскальної служби України. Виконавці так поспішали виконати Закон №1791-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2017 році», що забули про його пряму норму, а саме: рахунки в СЕА ПДВ закриваються з дня, наступного за граничним строком сплати податкових зобов’язань за грудень 2016 року; для платників, які обрали квартальний податковий період, — за четвертий квартал 2016 року.

Нагадаю про ці дати:

  • 31 січня 2017 року — для сільгосптоваровиробників, які застосовують місячний податковий період;
  • 20 лютого 2017 року — для сільськогосподарських товаровиробників, які застосовують квартальний податковий період.

Тобто жодних новорічних несподіванок, які зараз підсовують платникам податків у вигляді підзаконних актів, не повинно бути. Ми навмисно в Комітеті виписували норми щодо переходу с/г-виробників зі спецрежиму на державну підтримку таким чином, щоб не спаплюжити їх дотримання з боку ДФС. Із ДФС, Мінфіном, членами профільного аграрного комітету та представниками галузі разом і виписували.

Але вийшло те, що вийшло. Фіскали нас або не почули, або зробили вигляд, що зрозуміли.

Далеко по досвід ходити не треба. Рік тому ДФС своїм листом наказала спрощенцям, дохід яких за підсумками 2015 р. перевищив 5 млн. грн., переходити на загальну систему оподаткування. Хоча в 2015 р. такий дохід не мав перевищувати суму в чотири рази більшу — 20 млн. грн.

Тоді зреагували оперативно: 20 січня ДФС відкликала свій лист від 19 січня 2016 р.

Але наступати на власні граблі ще ніхто не забороняв, тож помилки повторюються. Як кажуть, змусь ДФС Богу молитися — і лоба розшибе.

Проблемою володіємо. Ситуація під контролем. 11 січня буде вжито всіх заходів для її виправлення і повернення дій відомства у законне русло.

І хочу запевнити всіх платників податків: зважаючи на помилки, які вже зроблено на законотворчому шляху, ми в Комітеті особливо пильно стежимо за імплементацією змін до Податкового кодексу.

Стежимо і реагуємо. Дякую за те, що вчасно повідомляєте про проблеми.

По материалам Ніна Южаніна. Офіційний сайт.
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • лена
11.01.17 13:57

Звільнити за профнепригодністю тих хто написав та підписав листи ДФС та тих хто підписав документи на закриття рахунків у Держказначействі! Оце буде реагування на проблеми! А доки ваши "дякую" звичайнісеньке бла-бла-бла!!!!

Ответить
  • Кузя
11.01.17 20:31

Не, просто уволить этих барашек , мало для осознания своего непрофессионализма. Нужно дело громкое уголовное о диверсии открывать. На фоне общего недовольства бизнеса, такие ошибки - как керосин в огонь. Пусть хоть чего-то бояться, раз финансово наказать нельзя.

Ответить
  • Эд
12.01.17 11:43

Ничего они не боятся. Они живут в другом измерении, в своей галактике. У них все хорошо, они отчитываются о "покращеннях". Большое желание взять этих "керовников (первая Х)" и заставить начать бизнес в стане , а потом его закрыть, если получится, выполняя весь бред ими принятых законов. Чтобы они ощутили что такое работать!!!

Ответить
  • Эд
11.01.17 14:09

Да они понятия не имеют за что голосуют и что подписывают. Профаны торгующие своими голосами. Зачем у нас 450 депутатов ?! 25 депутатов хватило б с головой.

Ответить
  • Ксена
11.01.17 16:51

гроші сьогодні відправила в 15.00,повернулися 16:30 назад на основний :"Уточніть реквізити" ,просто караул.Ніхто нічого не "реагує".Порадьте ,хто як вирішує.

Ответить
  • Лика
11.01.17 17:12

Ситуация та же, еще 06 января платила и в тот же день вернулись на основной ждем дальше

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям