Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


27.01.17
2887 2 Печатать

Коли платіжне доручення на переказ коштів подане, а гроші до бюджету не надійшли

З метою упорядкування ситуації щодо відповідальності платників податків за порушення строків зарахування податків і зборів до бюджету у зв’язку із збоями в роботі фінансових установ ДФС України повідомила, що саме банк несе відповідальність за несвоєчасне виконання платіжних доручень клієнтів на перерахування податків, зборів (обов’язкових платежів) до бюджетів або державних цільових фондів.

Наявність податкової інформації щодо несвоєчасного виконання платіжних доручень банківською установою може слугувати підставою для проведення відповідних заходів податкового контролю органами ДФС.

Тобто в ситуації, коли при достатній наявності грошових коштів на банківському рахунку, відкритому в фінансовій установі, в якій введено тимчасову адміністрацію і рух по поточних рахунках призупинено на невизначений термін, підприємство не може ними скористатися для сплати податків і зборів, платнику необхідно надати контролюючому органу підтверджуючі документи, що вказані обставини щодо неперерахування податків і зборів до бюджету виникли з вини банку.

Податковий борг платника податків, який виник з вини банку, залишається за таким платником і підлягає перерахуванню ним до бюджету.

Більш детально про це йдеться у листі ДФС від 24.01.2017 № 1575/7/99-99-12-03 «Про порушення строків зарахування податків і зборів до бюджету».

По материалам ГУ ДФС у Тернопільській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Диля
27.01.17 16:49

"Податковий борг платника податків, який виник з вини банку, залишається за таким платником і підлягає перерахуванню ним до бюджету."Эо че - два раза нужно платить?!

Ответить
  • Евгения
27.01.17 16:53

Диля, именно так(

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям