Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


30.01.17
4342 0 Печатать

Коли оподатковувати неповернені відрядженим підзвітні кошти

Оподаткування доходів фізичних осіб регламентується р. IV ПКУ, відповідно до п. 170.9 ПКУ якого передбачено оподаткування суми надміру витрачених коштів, отриманих платником податку на відрядження або під звіт, не поверненої в установлений строк.

Порядок складання Звіту про використання коштів, виданих на відрядження або під звіт затверджено наказом Мінфіну від 28.09.2015 р. № 841 (далі — Порядок), згідно з п. 4 якого, якщо платник податку не повертає суми надміру витрачених коштів протягом звітного місяця, на який припадає граничний строк (до закінчення 3-го чи 5-го, а в окремих випадках 10-го чи 20-го банківського дня, що настає за днем, у якому платник податку завершує відрядження або завершує виконання окремої цивільно-правової дії за дорученням і за рахунок податкового агента платника податку, що надав кошти під звіт), то така сума, розрахована з урахуванням п. 164.5 ПКУ, обкладається ПДФО за рахунок будь-якого оподатковуваного доходу (після його оподаткування) за відповідний місяць.

Беручи до уваги викладене, ДФС у листі від 16.01.2017 р. № 557/К/99-99-13-02-03-14 указує, що норми ПКУ та п. 4 Порядку застосовуються податковим агентом у випадку неповернення фізичною особою суми надміру витрачених коштів протягом звітного місяця, на який припадає граничний строк їх повернення, у зв’язку із завершенням такою особою відрядження або виконання цивільно-правової дії, з метою подальшого оподаткування.

По материалам Інтерактивна бухгалтерія

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям