Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


05.02.17
1973 0 Печатать

АМКУ рекомендовано банкам забезпечити належне інформування клієнтів про умови та вартість надання додаткових послуг

Антимонопольним комітетом України рекомендовано банківським установам забезпечити належне інформування своїх клієнтів (фізичних осіб) про умови та вартість надання додаткових послуг банку, пов’язаних з банківськими послугами, та не допускати зміни умов і вартості додаткових послуг в односторонньому порядку протягом строку дії такого договору.

Таке рішення Комітет схвалив на засіданні 31 січня 2017 року.

До банку за отриманням довідок звертаються клієнти, яким потрібна інформація, зокрема, про суму коштів на депозитному рахунку та сплачені відсотки, відсутність кредитів у банку, про погашення кредиту та в інших випадках.

Зазначена інформація надається банками на запит клієнтів у окремих довідках, за кожну з яких, залежно від тарифної політики банку, може утримуватися плата.

Потенційно ринок банківських послуг налічує достатню кількість учасників і у споживачів є вибір надавача необхідних їм послуг.

Клієнти банку (вкладники, позичальники) на момент укладання кредитного/депозитного договору обізнані щодо умов та вартості надання банківських послуг. Водночас вони  можуть бути не поінформовані про вартість інших послуг банку (пов’язаних з отриманням основної банківської послуги), зокрема, довідки та їх вартість (зміну вартості).

Враховуючи споживчі характеристики довідок та джерела, з яких їх може отримати фізична особа – клієнт банку, дії банків у вигляді зміни умов та вартості інших послуг, зокрема довідок, в односторонньому порядку без узгодження з іншою стороною впродовж дії договору, можуть призводити до порушення законодавства про захист економічної конкуренції та до ущемлення інтересів споживачів..

Про результати розгляду зазначених рекомендацій банки зобов’язані повідомити Комітет у 30-денний строк з дня їх отримання.

По материалам Антимонопольний комітет

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям