Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


10.02.17
3738 0 Печатать

Звітність з рентної плати знову зазнає змін

Міністерство фінансів України повідомляє про розроблення проекту наказу Міністерства фінансів України "Про затвердження Змін до форми Податкової декларації з рентної плати".

З 1 січня 2017 року Законом України від 20.12.2016 № 1791 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2017 році" введено понижуючі та підвищуючі коефіцієнти до ставок рентної плати за користування радіочастотним ресурсом для стільникового радіозв’язку, а також введено у діапазоні радіочастот 2300-2400 МГц та 2500-2690 МГц ставку рентної плати для стільникового радіозв’язку у розмірі 3000 грн. за 1 МГц.

Законом України від 21.12.2016 № 1797 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні" передбачено:

  • з 1 січня 2017 року доповнити перелік платників рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин суб’єктами господарювання, які здійснюють видобування корисних копалин на підставі дозвільного документу відмінного від спеціального дозволу на користування надрами;
  •  з 1 січня 2017 року доповнити витратами, пов’язаними з передпродажною підготовкою, пакуванням, у тому числі фасуванням (бутелюванням), склад витрат, які не враховуються при обчисленні вартості видобутої корисної копалини (мінеральної сировини) за фактичною та розрахунковою вартістю для обчислення податкових зобов’язань з рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин;
  • з 1 січня 2018 року визначити платниками рентної плати за спеціальне використання води тільки первинних водокористувачів, виключивши з платників вторинних водокористувачів.

У зв’язку з цим, проектом передбачається внести відповідні зміни до чинної форми Податкової декларації з рентної плати з метою приведення її у відповідність із зазначеними змінами у Податковому кодексі України.

Зауваження та пропозиції до проекту наказу та аналізу регуляторного впливу надавати у письмовій та електронній формі на адресу: поштову – 04655, Львівська площа, буд. 8, Державна фіскальна служба України – Kabmin_doc@sfs.gov.ua, а також на поштову адресу Державної регуляторної служби України – 01011, м. Київ, вул. Арсенальна, буд. 9/11, та електронну –  inform@dkrp.gov.ua.

 

По материалам Міністерство фінансів України

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям