Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


18.02.17
4160 0 Печатать

Оподаткування успадкованого майна

Головне управління ДФС у Луганській області повідомляє. Згідно з Податковим кодексом України дохід, отриманий спадкоємцем – нерезидентом в Україні від спадкодавця – резидента, оподатковується податком на доходи фізичних осіб та військовим збором незалежно від їх ступеня споріднення. До вартості будь-якого об’єкта спадщини, одержаного спадкоємцем – нерезидентом в Україні від спадкодавця – резидента, застосовується ставка податку на доходи фізичних осіб - 18 % та військового збору - 1,5 % (пп.174.2.3 ст.174 ПКУ).

При цьому спадкоємець – нерезидент зобов’язаний сплатити податок та збір до нотаріального оформлення об’єкта спадщини (пп.174.3 ст.174 ПКУ).

Звертаємо увагу, що відповідно до абзацу восьмого частини другої статті 7 Закону України від 12.07.2001 р. № 2658-III «Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні» проведення оцінки майна є обов’язковим у випадках оподаткування майна згідно з законом, крім випадків визначення розміру податку при спадкуванні власності, вартість якої оподатковується за нульовою ставкою.

По материалам ГУ ДФС у Луганській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям