Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


19.02.17
3574 5 Печатать

Національний перелік основних лікарських засобів – що це і навіщо?

Завершився період громадського обговорення нового Національного переліку основних лікарських засобів – переліку безпечних ліків з доведеною ефективністю, які держава гарантуватиме пацієнту безкоштовно шляхом раціонального використання державних коштів.

Національний перелік сформовано на основі базового переліку ВООЗ та доказів ефективності, безпеки та економічної доцільності лікарських засобів. Розробці Національного переліку передувало визначення пріоритетних для України захворювань і станів (таких, що несуть найбільший тягар для держави).

Для того, щоб жоден пацієнт не залишився без тих ліків, які він отримує за державний кошт зараз, у 2017-2018 триватиме перехідний період, протягом якого паралельно з новим Нацпереліком діятимуть держзакупівлі через міжнародні організації, а також закупівлі за кошти місцевих бюджетів. Крім того, Нацперелік буде доповнюватися новими лікарськими засобами на щорічній основі.

Інфографіка для пацієнтів, лікарів та виробників ліків пояснить мету та алгоритм запровадження і наповнення Національного переліку основних лікарських засобів в Україні.

Експертний комітет з відбору і використання основних лікарських засобів – це дорадчий орган МОЗ України, створений на конкурсній основі для формування Національного переліку основних лікарських засобів. Комітет керується принципами незалежності, неупередженості, прозорості та компетентності. До його складу входять представники державних установ, благодійних організацій, наукових інституцій.

Докладніше – на сайті Експертного комітету: http://www.nplz.org.ua

Завантажити інфографіку: https://goo.gl/kbTwkt

По материалам КМУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Мьюзик
20.02.17 08:53

фа-фа, ля-ля.

Ответить
  • ^^^
20.02.17 09:43

Кто интересно получает лекарства за государственный счет? Такие, действительно, существуют?

Ответить
  • z
20.02.17 17:29

^^^, конечно - Феофания, все депутаты лечатся бесплатно

Ответить
  • ЛГ
20.02.17 10:15

^^^, Существуют, ..................... в определенных кругах

Ответить
  • ***
20.02.17 12:59

"Розробці Національного переліку передувало визначення пріоритетних для України захворювань і станів (таких, що несуть найбільший тягар для держави)."Тягар, не навантаження!!! Вот эти твари в МОЗе и есть основной "тягар" со своим "дорадчим органом МОЗ" бюджетных средств, вместе со своим пара-недо-министром Супрун.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям