Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


22.02.17
3282 0 Печатать

Проект наказу Мінфіну про затвердження форм заяв про внесення сількогоспвиробника до Реєстру отримувачів бюджетної дотації та зняття з реєстрації як отримувача бюджетної дотації

На сайті ДФСУ оприлюднено проект наказу Мінфіну «Про затвердження форм заяв про внесення сільськогосподарського товаровиробника до Реєстру отримувачів бюджетної дотації та про зняття сільськогосподарського товаровиробника з реєстрації як отримувача бюджетної дотації»

Регуляторний акт та аналіз його впливу розміщено на веб-порталі ДФС (www.sfs.gov.ua) у підрозділі «Проекти регуляторних актів» розділу «Регуляторна політика». Проект розроблений відповідно до Закону України від 20 грудня 2016 року № 1791-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2017 році» в частині забезпечення реалізації пункту 161.2 статті 161 розділу V1 Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України» (далі – Закон).

Проектом пропонується затвердити такі форми документів:

форму заяви про внесення сільськогосподарського товаровиробника до Реєстру отримувачів бюджетної дотації (ф. № 1-РОБД);

форму заяви про зняття сільськогосподарського товаровиробника з реєстрації як отримувача бюджетної дотації (ф. № 2-РОБД).

Заяви за ф. № 1-РОБД, ф. № 2-РОБД заповнюються та подаються в електронному вигляді або безпосередньо до контролюючого органу керівником або представником с/г товаровиробника.

У заяві за ф. № 1-РОБД зазначаються підстави для внесення с/г товаровиробника до Реєстру отримувачів бюджетної дотації, а саме:

перелік видів діяльності відповідно до пункту 161.3 статті 161 розділу V1 Закону з посиланням на підпункт зазначеного пункту і КВЕД, а також визначенням основного виду діяльності с/г товаровиробника;

суми вартості реалізованої с/г товаровиробником сільськогосподарської продукції та її питома вага у сукупній вартості всіх товарів, поставлених протягом попередніх 12 послідовних звітних податкових періодів (місяців).

З метою мінімізації кількості запитань з боку с/г товаровиробників під час заповнення заяви за ф. № 1-РОБД на її другій сторінці викладені відповідні пояснення.

Підставами для подачі платником заяви за ф. № 2-РОБД є виключно підстави, зазначені у пункті 161.1 статті 161 розділу V1 Закону, а саме:

зняття з реєстрації як отримувача бюджетної дотації (у випадку, коли відсутні підстави для виключення відповідно до підпунктів «б» – «г» цього пункту);

недотримання вимоги щодо питомої ваги вартості сільськогосподарських товарів у вартості всіх поставлених товарів, передбаченої пунктом 161.1 статті 161 розділу V1 Закону;

прийняття рішення про припинення шляхом ліквідації або реорганізації;

анулювання реєстрації платником ПДВ.

Зауваження та пропозиції до Проекту приймаються протягом тижня з дня оприлюднення Проекту на адресу розробника поштову – 04655, Львівська площа, буд. 8, Державна фіскальна служба України, Департамент обслуговування платників та електронну – oblik@sfs.gov.ua, а також на адресу поштову Державної регуляторної служби України –01011, м. Київ, вул. Арсенальна, буд. 9/11. 

По материалам ДФСУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям