Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


22.02.17
2954 11 Печатать

"Службі фінансових розслідувань бути!" - ключовий посил зустрічі Міністра фінансів з експертами РПР, бізнесом і народними депутатами

Міністр фінансів Олександр Данилюк взяв участь участь в експертному обговоренні щодо створення Служби фінансових розслідувань. До дискусії також долучилися народні депутати Андрій Журжій та Оксана Продан, експерти Реанімаційного Пакету Реформ, представники Коаліції за детінізацію економіки, Американської торгівельної палати, Спілки Українських Підприємців, Громадської платформи "Податки для економічної свободи", Коаліції за ліберальну реформу, а також громадські активісти.

Головна мета – не допустити відновлення податкової міліції та створити нову Службу фінансових розслідувань.

"Це має бути орган, який дійсно буде працювати на державу, розкривати економічні злочини, які завдають мільярдних збитків бюджету та загрожують національній безпеці. Тут має працювати несиловий підхід, а саме аналітичний. Кадровий підбір повинен відбутися чесно та прозоро. Саме від професіоналів, які там будуть, залежатиме успіх справи", - зазначив з цього приводу Міністр фінансів О. Данилюк.

Учасники зустрічі також обговорили питання неприпустимості повернення податковій міліції повноважень, що наразі пропонується законопроектом № 0940, який розглядатиметься у Верховній Раді в четвер, 23 лютого.

Народний депутат Андрій Журжій з цього приводу зазначив: "Податкова міліція зараз знаходиться поза законом, а будь-які аргументи, що держава від цього страждає – не правда. Офіційні показники їх ефективності в десятки разів нижче, аніж декларується керівництвом ДФС, а тому економічно держава від їх ліквідації нічого не втратить. Натомість, будуть страждати підприємці та інвестиційний клімат країни".

Водночас, Оксана Продан висловила свою думку: "Прийняття законів всупереч регламенту ВРУ є причиною того, що повноваження податкової міліції сьогодні під питанням. І це є приводом максимально докласти зараз всім нам - Уряду, депутатам та експертам - зусиль для прийняття закону з прозорими та однозначним повноваженнями органу, який здійснюватиме фінансові розслідування в Україні."

"Податкова міліція була одним із найбільш репресивних та корумпованих органів в державі, тому необхідність її ліквідації не викликає серед експертів жодних сумнівів. На зміну податковій міліції повинен прийти прозорий аналітичний орган, який підпорядковуватиметься Мінфіну і виконуватиме функції розслідування. Закликаємо парламент не голосувати за законопроект №0940, який реанімує репресивну податкову міліцію, а дочекатися внесення на її розгляд урядового законопроекту про Службу фінансових розслідувань та першочергово його розглянути.", - зазначив експерт РПР В.Дубровський.

Презентація

По материалам Мінфін

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Любовь
22.02.17 08:29

Все лучшее для бизнеса "делается." Ура слуги народа о нас думают.И так проверки на проверке, а тут еще один орган. Не вмер Данила, так галушкою вдавило.

Ответить
  • Гоша
22.02.17 08:51

Что то тут не то - "...служба фінансових розслідувань - не силовий , аналітичний орган...". Если СФР только аналитический орган, тогда кто будет делать "маски шоу"? Может Минфин лукавит?

Ответить
  • Shadow
22.02.17 09:46

Гоша, а маски шоу будет делать те 3500 сотрудников

Ответить
  • Учетное Дело
22.02.17 09:25

Налоговая царевна Южанина еще не сказала своё веское "кря".

Ответить
  • 111
22.02.17 09:30

Сколько можно плодить дармоедов , некуда родственичков девать ? На одного работающего Васю - 10 прорабов , задолбали. Откуда возьмется прозорий аналітичний орган если морды все те же ..

Ответить
  • ***
22.02.17 09:30

А интересно, если налоговая милиция сейчас вне закона, они 2 месяца бесплатно работают или им из бюджета все финансируется как обычно?

Ответить
  • бурундук
22.02.17 11:43

За наши же деньги содержат наших мучителей. Вместо того чтобы эти деньги потратить на социальные проблемы, лечение онкодетей или еще нуждающихся в помощи государства , проблемах, они плодят схемы и коррупцию.ЗА НАШИ ДЕНЬГИ.

Ответить
  • **
22.02.17 13:33

Ще одне покращення покращення. ГНИ, Минсдох, Минфин...Как поётся "Ще не вмерла....

Ответить
  • ИринаМагазин
22.02.17 14:04

Шило на мыло

Ответить
  • чот я волнуюсь
22.02.17 14:05

А как же эти новые будут жить, неужели на зарплату и без заноса наверх?

Ответить
  • Ольга1989
23.02.17 12:39

чот я волнуюсь, так ясно ж сказано: "чесно та прозоро". Це словосполучення у мене останнім часом викликає нервовий тік, хоча мало б навпаки.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям