Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


25.02.17
1605 0 Печатать

Доходи від продажу інвестиційних активів необхідно задекларувати

У Головному управлінні ДФС Буковини наголошують, що фізичні особи – платники податку на доходи фізичних осіб зобов’язані задекларувати результати усіх операцій з купівлі та продажу інвестиційних активів, здійснених упродовж 2016 року як на території України, так і за її межами.

Доходи від продажу інвестиційних активів необхідно задекларувати до 03 травня 2017 року та сплатити з них податок на доходи фізичних осіб та військовий збір не пізніше 31 липня 2017 року. Ці доходи відображаються в додатку Ф1 «Розрахунок податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб та військового збору з доходів, отриманих від операцій з інвестиційними активами» до податкової декларації про майновий стан і доходи та рядку 10.4 Розділу ІІ декларації, а податок на доходи фізичних осіб і військовий збір в графах 6 і 7 відповідно.

В той же час, відповідно до норм Податкового кодексу України не підлягають оподаткуванню та не включаються до загального річного оподатковуваного доходу, а також не включаються до розрахунку загального фінансового результату операцій з інвестиційними активами суми доходів та витрат на придбання таких інвестиційних активів:

1) дохід, отриманий платником податку протягом звітного податкового року від продажу інвестиційних активів, якщо сума такого доходу не перевищує у 2016 році – 1930 гривень;

2) сума доходу, отриманого платником податку внаслідок відчуження акцій (інших корпоративних прав), одержаних ним у власність в процесі приватизації в обмін на приватизаційні компенсаційні сертифікати, безпосередньо отримані ним як компенсація суми його внеску до установ Ощадного банку СРСР або до установ державного страхування СРСР, або в обмін на приватизаційні сертифікати, отримані ним відповідно до закону, а також сума доходу, отриманого таким платником податку внаслідок відчуження земельних ділянок сільськогосподарського призначення, земельних часток (паїв) за нормами безоплатної передачі, визначеними ст. 121 Земельного кодексу України залежно від їх призначення, та майнових паїв, безпосередньо отриманих ним у власність у процесі приватизації.

З 31 грудня 2016 року набрав чинності  наказ Міністерства фінансів України від 15 вересня 2016 року № 821 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від жовтня 2015 року № 859», зареєстрованим в Міністерстві юстиції України від 11 жовтня 2016 року за №1349/29479, яким внесено зміни до форми податкової декларації, яка запроваджена з 01 січня 2017 року. Зі змінами до форми податкової декларації про майновий стан і доходи можна ознайомитись на офіційному порталі територіальних органів ДФС у Чернівецькій області за посиланням: http://cv.sfs.gov.ua/deklaruvannya-dohodiv-gromadyan-2017/povidomlennya/279977.html

По материалам ГУ ДФС у Чернівецькій області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям