Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


02.03.17
2400 1 Печатать

Акцизи на алкоголь можуть переглянути за підсумками першого кварталу

Підвищувати акцизи на горілчані вироби, як це передбачено бюджетом 2017 року, немає сенсу, однак переглянути їх ВРУ зможе лише за підсумками першого кварталу. Про це у коментарі УНН розповіла народний депутат, голова податкового Комітету ВРУ Ніна Южаніна.

“Ми зовсім недавно, два місяці тому, при прийнятті бюджету говорили про те, що і так політика підняття акцизів була не продумана, навіть при прийнятті бюджету. І саме що стосується алкогольних напоїв, тому що найбільший тіньовий ринок той, що стосується підакцизних товарів — саме в алкогольних напоях. Це взагалі призведе до того, що у нас легальний бізнес буде закриватися, і це очевидно. Практика останніх років показала, що сурогатна продукція у нас все збільшується і збільшується, обсяги її продажів також. За наслідками 1-го кварталу ми будемо переглядати акцизну політику відносно алкогольних напоїв”, — сказала вона.

За її словами, з 1 березня ставка акцизу на спирт зросте і становитиме 126,96 гривні/літр 100% спирту.

“Ця цифра, саме 126,96 грн — врахована вже в бюджетних показниках. Ми боролися проти того, щоб підвищувати акциз на 20%. Ми говорили про те, щоб його підвищити на індекс споживчих цін — 12%, але цього не відбулося. І було прийнято рішення за підвищення на 20%. Саме оцю цифру 126, 96 за підсумками першого періоду, який може аналізувати Кабінет міністрів, ніби то так обіцяло Міністерство фінансів, може бути переглянута ця ставка”, — пояснила Н.Южаніна.

По материалам Нина Южаніна офіційний сайт
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Вот так
02.03.17 05:53

"Ми боролися проти того, щоб підвищувати акциз на 20%."--------------------О, как! И она (они) тоже боролась, но ничего не получилось!) В общем все борются, а цены и налоги продолжают расти

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям