Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


05.03.17
1872 5 Печатать

Павло Петренко презентував скасування 100 нормативно-правових актів, які створювали бар’єри для бізнесу

Міністерство юстиції розробило проект розпорядження Кабінету Міністрів, яким скасовуються майже 100 нормативно-правових актів різних міністерств та відомств, які втратили свою актуальність та фактично встановлюють бар’єри для підприємців. Про це в ході прес-конференції повідомив Міністр юстиції Павло Петренко.

«За дорученням Прем’єр-міністра Міністерство юстиції щомісячно проводить аналіз величезної кількості актів, які приймалися за останні 25 років, і рішень, які ми отримали у спадок від Радянського Союзу. Ми хочемо презентувати ініційований Міністерством юстиції проект рішення Уряду про скасування майже 100 нормативно-правових актів різних Міністерств і відомств, які створюють бар’єри для українського бізнесу», - зазначив очільник Мін’юсту.

За його словами, відповідне рішення буде прийнято на найближчому засіданні Кабміну. Зокрема, буде скасовано 93 нормативно-правових акти. Ще відносно 7 надані рекомендації про приведення документів у відповідність з чинним законодавством.

Він нагадав, що найбільше зло для кожного підприємця – це регуляторні бар’єри. Так склалося, що Україна успадкувала від Радянського Союзу погану практику повної зарегульованості всіх сфер життя різними інструкціями, порядками та іншими документами.

«За 25 років цей спадок перетворився на величезний блок корупційних маніпуляцій, які використовували державні службовці у своїх цілях», - сказав Міністр юстиції.

Він звернув увагу на те, що протягом останніх років Уряд спільно з представниками громадянського суспільства та експертним середовищем проводить повноцінну «вичистку» актів, які не просто втратили свою актуальність, а часто шкодять підприємцям. Минулого року Кабінет міністрів скасував своїм рішенням понад 360 нормативно-правових актів. Нині - ще майже 100.

«Хочу анонсувати, що нині ми проводимо аналіз ще понад 400 нормативно-правових актів різних міністерств. До кінця березня міністерства мають надати обґрунтування стосовно актів, які вони вважають актуальними. Відповідно до обґрунтувань ми проведемо справжню дерегуляційну гільйотину зі скасування сотень документів, які бюрократи «наплодили» за останні 25 років», - заявив Павло Петренко.

За словами співголови комітету з розвиту підприємництва Спілки українських підприємців Андрія Єрашова, жодна галузь не може зростати достатньо стрімко, якщо є бар’єри, які притримують її розвиток.

«Бізнес перш за все, очікує від влади спрощення умов ведення бізнесу та покращення бізнес-клімату. Зробити це можна лише надавши бізнесу можливість вільно розвиватися та прибравши регуляторні бар’єри», - наголосив він.

Аналітик EasyBusiness Андрій Шпаков у свою чергу зазначив, що представників бізнес середовища не може не радувати, що центральні органи влади орієнтовані на ліквідацію рудиментарних радянських норм, які заважать бізнесу і не відповідають актуальній ситуації в країні.

«Ми дуже раді такому продовженню хвилі дерегуляції. Ми завжди підтримували й надалі підтримуватимемо Міністерство юстиції задля покращення бізнес клімату», - сказав він.

По материалам Мін’юст

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Шурик
06.03.17 06:36

Поскольку все эти акты писали твари-коррупционеры, их все под чистую надо скасовывать. А взять всё где-нибудь где писали люди для людей, хотя бы в Финляндии или Эстонии, они против не будут, наоборот объяснят что к чему если не дойдёт, хотя там всё предельно просто.

Ответить
  • nemo
06.03.17 09:59

И взамен этих актов ежеквартально вносят покращення в электронное администрирование НДС, что превратило этот налог в театр абсурда

Ответить
  • Алексей Олегович
06.03.17 10:43

Меньше актов меньше моментов для санкций а значит и для взяток. Хорошо. Вот только пусть отменяют правильно а то под шумок разрешат сносить несущие стены в многоэтажных зданиях, ну так к примеру.

Ответить
  • Shadow
06.03.17 10:53

это как в анекдоте. Рада рассматривает законопроект по статье "Не кради". Депутаты, на момент голосования, внесли 30 поправок

Ответить
  • Shadow
06.03.17 10:54

"Не укради"

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям