Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


07.03.17
2229 3 Печатать

Заповнення акцизної декларації у разі продажу пального з АЗС та АГЗС

Починаючи з 01.01.2017 роздрібний акцизний податок з реалізації пального включають до основної ставки акцизного податку на пальне, встановленої підпунктом 215.3.4 Податкового кодексу України (ПК). При цьому з ПК виключено норми щодо фізичного відпуску пального через АЗС та/або АГЗС. Такі зміни запровадив Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2017 році» від 20.12.2016 № 1791-VIII.

Тобто з 01.01.2017 операції з реалізації з АЗС/АГЗС пального не є об’єктом оподаткування акцизним податком з роздрібного продажу підакцизних товарів.

Тому суб’єкти господарювання, які реалізують пальне з АЗС/АГЗС, складають та подають до контролюючого органу за місцем своєї реєстрації декларацію акцизного податку (далі — декларація) як платники акцизного податку з реалізації пального. У такій декларації розділ Д «Податкові зобов’язання з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів» вони не заповнюють. Також до декларації не подають додаток 6 «Розрахунок суми акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів».

Суму акцизного податку з реалізації пального розраховують у додатку 11 до декларації. Додамо, що додаток 11 обов’язково заповнюють усі платники акцизного податку з реалізації пального, у т. ч. виробники, незалежно від того, чи був у звітному періоді об’єкт оподаткування.

Лист ДФС від 27.02.2017 р. № 4038/6/99-95-42-03-15

По материалам Головбух24
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • злой бух
07.03.17 13:01

проще говоря, у большинства - додаток 1-1 заполняется всегда, а к уплате может возникнуть только у некоторых.

Ответить
  • Ія
07.03.17 14:45

Кому то приходило письмо с налоговой по поводу кода укт зед в чеке рро по топливу? у нас еще нет кода, а соседям уже пришло письмо чтобы был. или уже все добавили?

Ответить
  • Тая
24.03.17 11:47

Ія, Да, нам тоже приходило письмо с налоговой по поводу кода укзед в чеке рро, но мы еще не внесли, .просто не представляем как это должно работать?

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям