Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


11.03.17
2904 0 Печатать

Оподаткування доходу, отриманого фізичною особою від продажу власного легкового автомобіля

Порядок оподаткування операцій з продажу або обміну об‘єктів рухомого майна визначено статтею 173 Податкового кодексу України.

Так, дохід фізичної особи від продажу (обміну) протягом звітного (податкового) року одного з об’єктів рухомого майна у вигляді легкового автомобіля та/або мотоцикла, та/або мопеда, не підлягає оподаткуванню.

Якщо фізична особа продавала або обмінювала протягом 2016 року два та більше об’єктів рухомого майна у вигляді легкового автомобіля та/або мотоцикла, та/або мопеда, сума отриманого доходу підлягає оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб за ставкою 5% та військовим збором за ставкою 1,5%.

Фізична особа зобов'язана відобразити дохід від такого відчуження у річній податковій декларації про майновий стан і доходи, яка подається до органу фіскальної служби за місцем реєстрації.

Останній день подання декларації за 2016 рік для громадян, які зобов’язані подати декларації, – 3 травня 2017 року.

Крім того, фізична особа зобов‘язана самостійно до 1 серпня року, що настає за звітним, сплатити суму податкового зобов‘язання, зазначену в поданій нею декларації.

 

По материалам ГУ ДФС в Одеській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям