Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


01.04.17
4866 7 Печатать

Павло Дроняк: ДФС впроваджує нові форми підвищення сплати ЄСВ та ПДФО

ДФС розпочинає реалізацію нового проекту, який сприятиме  дотриманню платниками законодавства України щодо повноти нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування і податку на доходи фізичних осіб. Про це заявив директор Департаменту доходів і зборів з фізичних осіб ДФС Павло Дроняк.

За його словами, проект розроблено спільно з експертом Департаменту з податково-бюджетних питань Міжнародного валютного фонду.

«Пілотний проект буде впроваджуватися на базі Головних управлінь ДФС у Вінницькій та Дніпропетровській областях впродовж 2017 року. Його мета – підвищення рівня добровільного дотримання платниками законодавства про єдиний внесок та податок на доходи фізичних осіб», – розповів Павло Дроняк.

Посадовець також відзначив, що у рамках проекту буде визначено найбільш ефективну форму взаємодії органів ДФС з платниками в цій сфері (письмові або усні консультації, планові перевірки тощо), за рахунок чого будуть збільшені надходження від єдиного внеску та податку на доходи фізичних осіб, а також підвищено ефективність їх адміністрування.

«Для успішної реалізації на першому етапі було відібрано до цільових груп платників із найбільшими ризиками ухилення від оподаткування. Джерелом аналітичних процедур виступала як внутрішня інформація автоматизованих баз даних ДФС, так і інформація, отримана із зовнішніх джерел», – зазначив Павло Дроняк.

Відбір платників до цільової групи для проведення планових перевірок впродовж ІІ кварталу 2017 року здійснено з урахуванням вимог Порядку формування плану-графіка проведення документальних планових перевірок платників податків, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 02.06.2015 № 524 (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 04.08.2016 № 723).

Нагадаємо, що до плану – графіка включено лише платників податків, які за результатами господарської діяльності мають найбільші ризики несплати єдиного внеску та податку на доходи фізичних осіб.

По материалам ДФСУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • DCB
01.04.17 08:22

Так в чому новизна?

Ответить
  • 1111
01.04.17 09:36

Будут активней обдирать и штрафовать....

Ответить
  • 123
01.04.17 13:14

Предложение: Всем е-декларантам заплатить налог с доходов и благотворительные взносы. в бюджет Украины.

Ответить
  • Шурик
02.04.17 04:09

"Для успішної реалізації на першому етапі було відібрано до цільових груп платників із найбільшими ризиками ухилення від оподаткування" - всё это уже было и не раз, только новая мразь приходит по-разному налогоплательщика обзывали и сортировали - 1, 2, 3 сорт - краный, зелёный, жолтый коридоры.

Ответить
  • грустьпечальтоска
03.04.17 12:14

у вас еще з/п не 10 тыс? У всех, тогда мы идем к вам)))))

Ответить
  • эмвээфоненависник
04.04.17 11:14

Как только МВФка начинает консультировать - жди какой нибудь гадости. Вот же контора подколодная.

Ответить
  • бурундук
04.04.17 16:08

эмвээфоненависник, контора норм, пользуются только придурки и патрэоты

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям