Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


10.04.17
4639 32 Печатать

Голова Нацбанку Валерія Гонтарева подала заяву про відставку

10 квітня 2017 року Голова Національного банку України Валерія Гонтарева після майже трирічного терміну перебування на посаді Голови Національного банку оголосила про свою відставку з 10 травня 2017 року.  Про це вона повідомила під час прес-конференції.

«Як і  обіцяла, повідомляю вас про своє звільнення завчасно – за місяць», – заявила Валерія Гонтарева.

Відповідно до Закону України “Про Національний банк України” Голова Національного банку звільняється з посади Верховною Радою України за поданням Президента України, тож Валерія Гонтарева продовжить обіймати свою посаду до рішення Парламенту.

Голова Національного банку наголосила, що інших змін у складі Правління Національного банку найближчим часом не буде.

«Так само не відбудеться і змін у політиці центрального банку. Незмінність обраного шляху – запорука успішності нашої країни та підтримки наших міжнародних партнерів. Національний банк продовжить послідовне втілення тієї політики, яку ви бачили впродовж мого головування», – прокоментувала вона.

Центральному банку України майже за три роки під головуванням Валерії Гонтаревої в умовах війни та політичної нестабільності, глибокої економічної кризи та порожньої державної казни вдалося стабілізувати макроекономічну ситуацію, докорінно змінити “ландшафт” банківського сектору та розбудувати сучасний центральний банк.

“Моя місія виконана. По-перше, країна перейшла на гнучкий валютний курс та започаткувала нову монетарну політику інфляційного таргетування. По-друге, очищено банківську систему від неплатоспроможних банків та посилено її стійкість на майбутнє. По-третє, повністю трансформовано Національний банк, перебудовано всі процеси і зараз наш центральний банк – потужна модерна інституція”, - підсумувала Валерія Гонтарева.

Що стосується свого бачення подальшого розвитку Валерія Гонтарева наголосила, що на сьогодні спротив змінам на всіх рівнях тільки зростає, проте потрібно продовжувати розпочате та відстоювати незалежність Національного банку, якої вдалося домогтися завдяки оновленню у 2015 році Закону України “Про Національний банк України”.

“Я впевнена, що для всієї фінансової системи, для її подальшого зростання дуже важливими є послідовність та збереження політики центрального банку. Національний банк – поза політикою. Це норма і стандарт для всіх розвинених країн, якою хоче стати й Україна. Центральний банк має залишатися незалежним”, - сказала вона.

Голова Національного банку черговий раз підкреслила важливість призначення на посаду Голови центрального банку не політика, а справжнього професіонала, банкіра, технократа.

“Таке моє бачення і я вже запропонувала панові Президенту кілька кандидатур свого можливого наступника”, – прокоментувала Валерія Гонтарева, зауваживши, що вона впевнена, що дійсно  гідний номінант очолить центральний банк України.

Наприкінці своєї промови Валерія Гонтарева наголосила: “Знаю, якщо б усі державні органи проводили реформи як Національний банк, вже зараз наша країна була би на зовсім іншому якісному рівні розвитку”.

Довідково.

Валерія Гонтарева призначена на посаду Голови Національного банку 19 червня 2014 року.

Також вона є керуючою від України в Міжнародному валютному фонді, Головою Наглядової ради Німецько-Українського фонду, Головою Ради Корпоративного недержавного пенсійного фонду Національного банку України.

Має понад 20 років професійного досвіду в провідних українських і міжнародних фінансових інституціях.

До початку роботи на посаді Голови Національного банку керувала інвестиційною компанією Товариством з обмеженою відповідальністю “Компанія з управління активами “Інвестиційний капітал Україна”.

Детальна біографія Валерії Гонтаревої опублікована на сторінках Офіційного інтернет-представництва Національного банку України.

По материалам НБУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • хе
10.04.17 12:08

Делать было нечего....тырить было нечего...

Ответить
  • ху
11.04.17 15:36

хе, потырил, уступи дорогу другому

Ответить
  • Сумліваюсь
10.04.17 16:32

Ой що за кума, що під кумом не була?

Ответить
  • бурундук
10.04.17 12:39

хе, не, тетка чувствует, скоро могут раскулачить. А вовремя сделанные ноги , особенно в соседние государства-залог долгой и счастливой жизни

Ответить
  • бух
10.04.17 12:28

і знову якусь "фахівчиню" велику візьмуть.....

Ответить
  • Вики
10.04.17 12:40

Отодвинули свои же от корыта. Теперь другой придет и будет хапать-хапать пока харя не лопнет. Достали уже наворуют - сваливают, так никаких кредитов не хватит.

Ответить
  • ззззззззз
10.04.17 13:21

а при отставке, небось, как и членам правительства, предусмотрены преференции....

Ответить
  • SHADOW
10.04.17 13:49

а она к Арсению поедет? может он и виллу ей забронировал уже

Ответить
  • Марина
10.04.17 14:16

Почитала по ссылке биографию. Просто замечательно. У человека даже нет финансового образования и 8 лет перед последним топовым назначением человек не работал в банковской сфере. Это как вообще для топменеджера, занимающего главную финансовую должность в стране? Стоит ли удивляться тому, что натворено?

Ответить
  • Кузя
10.04.17 16:06

Так у нас и ген.прокурор юридического образования не имеет. Да и юные заместительницы министров разных ничего профессионально выдающегося кроме мордашек и пикантных портфолио не имеют тоже. Нет тут никакой логики, вообще. О чем мы говорим...

Ответить
  • Марина
10.04.17 14:18

и так всюду, где творят ставленники президента. Позорище.

Ответить
  • Olb
10.04.17 17:09

Марина, сейчас очень "модно" у правящих этим государством иметь образование - четыре класса и коридор. Таких же "умников" из себя строят.

Ответить
  • ***
10.04.17 16:58

А біла лошиця ? В рідних штатах їй би вже підкови відідрали, а тут вона раптом стала міністром по пігулкам. Дива та й годі. До нашого берега, як не гімно, то тріска пристає.

Ответить
  • IS
10.04.17 16:16

Поедет к Яресько поднимать промышленность Пуэрто-Рико...

Ответить
  • Амина
11.04.17 07:33

А что ничего положительного не было сделано?Я думаю,что по поводу ее работы должны высказаться незаполитизированные профессиналы.А у нас так:обозвали некрасиво,а конкретики-никакой,верхние высказывания тому доказ.Иногда,очень часто,надо и анализировать свои действия,свои слова,свою лепту,внесенную в развитие и спасенные нашей страны!!!Жду очень много нелестных высказываний в мой адрес.Кстати,я бухгалтер,и понимаю многое в финансах.

Ответить
  • резеда
11.04.17 15:39

Амина, я тоже букхгалтер, и не понимаю другого - как можно так нагло воровать

Ответить
  • Гоша
11.04.17 09:46

Амина, У Вас были депозиты в "лопнувших "банках? Если бы Вы потеряли депозит, то вряд ли лестно отзывались о Голове НБУ. К сведению - "лопнуло" 89 банков. Вам вопрос - как к "...я бухгалтер,и понимаю многое в финансах..." - сколько млрд.грн. выведено с Украины через рефинансирование банков?

Ответить
  • Марина.
11.04.17 09:33

Амина, это у Вас иллюзии про многое понимание в финансах. Будьте объективнее и адекватнее. Любой более менее грамотный бухгалтер кое-что понимает в финансах, это бесспорно. Но далеко не многое и совсем не значительное, чтобы занимать руководящие посты в финансовой сфере. Что да Гонтаревой, то здесь, все мы знаем, мотивации ее выбора были совсем другие. И безусловно, ее непрофессионализм и заангажированность тоже внесли свою лепту в "успехи" нашей банковской системы.

Ответить
  • ***
11.04.17 09:29

Амина, самый простой и очевидный- курс доллара. Очевидный не для всех, а для многих-пособничество вывода фин. ресурсов из Дельта банка, обеспечив его крах, и как следствие "бросок через плечо" миллионов вкладчиков, дальше продолжать?

Ответить
  • SASHA
11.04.17 08:27

Амина, підтримую. Колеги, ви ж з економічною освітою. Не претендую на великого фінансиста але я згодна з думкою, що завдяки ТАКІЙ політиці НБУ і вижила країна. І не треба обливати брудом особисто - реакція ж на дії при посаді. Впевнена, був би інший голова, претензії були б ті ж.

Ответить
  • Раиса
11.04.17 11:24

SASHA, і Амина все предприятия работают по безналу значит все деньги находятся в банках, сколько денег потеряли предприятия в банках которые закрыла она? 430 миллиардов гривен вам это о чем то говорит? А вы разбираетесь в финансах? И для предприятий нет фондов гарантирования денег на расчетных счетах. И почему все кто потеряли молчат? И наша страна еще не выжила.

Ответить
  • Wonder woman
11.04.17 10:16

Кстати, вроде бы ходят слухи, что преемником будет товарищ Яценюк... Думаю, не зря, когда читала статью, вот в этом месте "і зараз наш центральний банк – потужна модерна інституція”, - підсумувала Валерія Гонтарева." мне померещилось слово "проституция"...

Ответить
  • Запорожье
11.04.17 10:54

"Моя місія виконана" мерзкая тетка, натырила по самое не хочу, поиграла на курсе, теперь можно и свалить куда нибудь в теплые страны на ПМЖ, пока не расскулачили.

Ответить
  • крыжополь
11.04.17 15:41

Запорожье, типичное поведение титульной нации

Ответить
  • Ворчун
11.04.17 11:17

Да...."наелась" теперь "переваривать " поедет в офшор

Ответить
  • бух 070
11.04.17 12:22

Коллеги! Извините, что не по теме. Просто Вас здесь больше всех. Раньше отправляла ЕСВ, формируя во фризвит и через демо-версию Медка. Подскажите, как можно отправить сейчас.

Ответить
  • Ірина
11.04.17 13:39

бух 070, в минулому місяці я формувала звіт в фрізвіт, відправляла в сонаті. В квітні ще не робила звіт.

Ответить
  • Раиса
11.04.17 12:49

бух 070, через фризвит

Ответить
  • Алиса
11.04.17 12:54

работала на Россию,на Украину ей плевать .Развалила что могла,разбогатела-теперь нужно валить быстрее и дальше.

Ответить
  • нана
11.04.17 15:28

2803 просмотров и только 26 комментарий- повод для размышлений.

Ответить
  • Юля
13.04.17 10:57

нана, устали уже возмущаться, даже не хочется, мысленно сказала "скатертью дорожка", но вот дальше что? Новый лучше будет? Навряд ли....

Ответить
  • рыбка такой
11.04.17 15:35

лерик хоче сибаса

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям