Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


11.04.17
2505 5 Печатать

Мінфін продовжує удосконалювати роботу електронного реєстру автоматичного відшкодування ПДВ

Міністерство фінансів продовжує удосконалювати роботу електронного реєстру автоматичного відшкодування податку на додану вартість (ПДВ).

Вчора фахівці Мінфіну доповнили реєстр інформацією по двом важливим графам (1а, 1б, 2). Зокрема йдеться про графу “Залишок суми податку, що підлягає бюджетному відшкодуванню”, яка розділена на дві колонки:

а) Сума бюджетного відшкодування з урахуванням змін (уточнюючих розрахунків на зменшення, КПР ( контрольно-перевірочні роботи), оскаржень, відшкодувань на рахунок у банку, з урахуванням сум податкового боргу, у разі його наявності);

б) Ознака наявності інформації від правоохоронних органів (наявність - 1, відсутність - 0).

Друга графа містить “Інформацію про стан повернення бюджетного відшкодування” (з урахуванням особливостей, установлених пунктом 55 підрозділу 2 розділу ХХ “Перехідні положення” Податкового кодексу).

При розробці нового реєстру додаткові графи, яких не було в старому реєстрі, були включені для того, щоб забезпечити можливість комплексного аналізу та моніторингу даних. 

Мінфін також планує протестувати та впровадити збереження пошукового запиту платника у форматі MS Excel, що є важливим для більш зручного та повного аналізу інформації.

Новий реєстр автоматичного відшкодування ПДВ - це складний IT-продукт, який необхідно вдосконалювати під час роботи на початковому етапі. Зараз тривають роботи по виявленню технічних помилок та їх усуненню. 

Для обговорення роботи реєстру та зворотнього зв’язку з користувачами існує форум, де кожен може висловити побажання та поставити питання щодо функціонування реєстру.

По материалам Міністерство фінансів України
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Елена
11.04.17 11:12

Это поэтому уже который день Медок еле пашет, медочники говорят, что на ДФСном шлюзе регламентные работы..

Ответить
  • ***
11.04.17 13:11

Схемы вывода НДС на счета подшефных ГНИ фирм действуют не только в Броварах. По схеме инициируя постанови про крим провадження отжимают НДС для переброски на свои фирмы. Возместили, фирму закрыли.

Ответить
  • 123
11.04.17 14:11

С их улучшениями с 6 апреля не регистрируются РК, только НН. Сегодня уже 6 дней как отправили первый раз. Вчера еще отправили и сегодня дважды. Висят в отправленных и не ответа ни привета. И никто не знает что делать. Налоговая их не видит. Медок все проверил, все работает. Как ни апрель так эксперименты. Задолбали.

Ответить
  • Ю.
11.04.17 15:24

123, в налоговой сказали пару дней подождать, квитанции по РК придут датой отправки, не отправлять второй раз

Ответить
  • не удержалась
11.04.17 17:32

И ведь еще не 13 число. А налоговые даже в ДФС не доставлены.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям