Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


06.05.17
2454 1 Печатать

Мінфін та Мінсоцполітики в тижневий термін представлять алгоритм виплати монетизованої частини економії субсидій, - Павло Розенко

Міністерство фінансів України та Міністерство соціальної  політики України в тижневий термін представлять і запровадять механізм виплати монетизованої частини зекономленої субсидії громадянам, як передбачає рішення Уряду, ухвалене в кінці квітня. Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко після засідання Урядового комітету з питань соціальної політики та гуманітарного розвитку. 

«Ми з вами прийняли дуже важливий документ на засіданні Уряду – зміни до постанови № 848 по субсидіях і запропонували дуже правильний механізм щодо часткової монетизації економії субсидій. Таку підтримку повинні отримати близько 1,5 млн українських родин. Зараз ми повинні зробити все, щоб реалізувати цю постанову в повному обсязі і без жодних затримок», - сказав Павло Розенко. Нагадаємо, за рішенням Уряду виплати становитимуть близько 700 грн живими коштами.

За словами Павла Розенка, виконання цієї постанови повинні забезпечити місцеві органи влади. «І якісно вони зможуть це зробити, коли будуть мати чіткий алгоритм. Треба буквально на пальцях показати хто що має робити: що мають заробити надавачі послуг, управління соцзахисту, управління фінансів і що має зробити людина, щоб вчасно і в повному обсязі отримати свої кошти», - наголосив він.

Віце-прем’єр доручив провести ревізію усіх нормативних актів, в тому числі щодо порядку використання коштів субсидії. «Щоб не вийшло так, що 1 липня настало, вже має початися процес виплати коштів, а нам ще треба змінити купу документів. Тому в тижневий термін Мінсоц, Мінфін і Мін’юст – прошу внести пропозиції щодо змін до нормативної бази по субсидіях, щоб ця постанова була реалізована в повному обсязі і, ще раз наголошую, без жодних затримок», - підкреслив Павло Розенко.

Нагадаємо, що рішення про виплату частини зекономлених субсидій у вигляді «живих» грошей було прийнято Урядом 26 квітня 2017 р.  Відповідну постанову Кабінету Міністрів України № 300 підписав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Документом внесено зміни  до деяких постанов Уряду, в тому числі до №848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних  послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива».

Інформація по темі:

Виплата частини зекономлених субсидій у вигляді "живих" грошей відбуватиметься на підставі заяви громадянина

По материалам КМУ
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Н
08.05.17 06:03

Країна зовсім з глузду з'їхала. Коштів нема щорічно щоб почати опалювальний сезон чи продовжити його коли температура 0-5 градусів (для тих хто платить без субсидій - 100-ву оплату за комун. послуи ). Зато є кошти віддати гроші тим хто і так має субсидії. Якісь п*. чесне солово

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям